Noticias Castellón
viernes, 29 de marzo de 2024 | Última actualización: 21:59

Un treball sobre micro materials amb participació de l’UJI rep el Premi Innovació en la Nano-Micro Conference 2018

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 48 segundos

Noticias Relacionadas

El certamen s’ha celebrat a Corea del Sud amb acadèmics, científics i executius de tot el món per discutir nous desenvolupaments i investigacions

Castellón Información

El treball 'Modulation by modelling of the morphology of (nano) micromaterials' realitzat per Amanda F. Gouveia (CDMF-Centre de desenvolupament de Materials Funcionals i UFSCar – Universidade Federal de São Carlos) i estudiant postdoctoral en el grup de Química Teòrica i Computacional (QTC) de la Universitat Jaume I de Castelló; Elson Longo (UFSCar i director del CDMF) i Juan Andrés Bort, investigador principal del QTC, ha rebut el Premi Innovació 2018 en la Nano-Micro Conference 2018 celebrada a Corea del Sud en el mes de desembre, una reunió d'especialistes (acadèmics, científics i executius) de tot el món per discutir nous desenvolupaments i investigacions en la avantguarda del coneixement en el camp multidisciplinari de la nano-micro ciència i enginyeria.

L'estudi explica la influència d'un surfactant aniònic i la temperatura durant el procés de síntesi de α-Ag2WO4 y ZnWO4, respectivament, i les seues activitats fotocatalítiques, proporcionant nous coneixements sobre els mecanismes de creixement de cristalls i transformacions morfològiques. La investigadora Amanda F. Gouveia ha explicat que «s'ha desenvolupat una estratègia de modelat químic 3D programable que ha dissociat el grau de complexitat dels costos de producció i temps, però que a la vegada permeteix un procés versàtil, de baix cost i escalable per modelatge 3D de diversos materials, el que podria llevar a noves funcions i aplicacions de materials».

El CDMF és un dels centres d'investigació, innovació i difusió recolzat per la Fundació de Suport a la Investigació de l'Estat de Sao Paulo (FAPESP) i també rep suport del Consell Nacional de Desenvolupament Científic i Tecnològic de Brasil (CNPq) a partir de l'Institut de Ciència i Tecnologia dels Materials en Nanotecnologia (INCTMN/CNPq). La col·laboració multidisciplinària entre aquest centre, dirigit pel professor Elson Longo i el Grup de Química Teòrica i Computacional de l'UJI, liderat pel professor Juan Andrés Bort es va iniciar fa més de fa 25 anys.