Viernes, 26 de abril, 2019  |  

- 27 agosto, 2018 -

Sergi Alejos. Portaveu provincial de Iniciativa i regidor de Compromís a l’Ajuntament de Xilxes Si hem de muntar el pollo, es muntarà. Aquesta frase... Tracte just

Sergi Alejos. Portaveu provincial de Iniciativa i regidor de Compromís a l’Ajuntament de Xilxes

Si hem de muntar el pollo, es muntarà.

Aquesta frase o semblants en escriptura i calcades en contingut les portem anys dient; i d’una manera molt més contundent i efectiva durant el darrer any i mig.

I el fer-ho té una explicació més que evident: Sense els recursos que ens corresponen no es poden donar els serveis que corresponen.

I d’això va, d’un tracte just per a tots els territoris de l’Estat Espanyol. Tant senzill com això, ni més ni menys.

I no estem parlant de la colla de lladres del PP que amb la inestimable col·laboració del seu partit i dirigents a nivell estatal, ha saquejat per al seu benefici personal, tot allò que se li ha ficat per davant, sense importar-lis el més mínim que per a furtar eixos diners havien de llevar-los de tots els pilars fonamentals i de tots els serveis bàsics d’una societat.

Però tampoc estem parlant d’això, ni del deute de més de 30.000 milions d’euros que hi havia als comptes públics del País Valencià, gràcies entre d’altres als lladres, però també i ara ja comencem a dir del que parlem, gràcies a un model de finançament injust.

I què és un model de finançament injust? Aquell que no tracta a totes les persones, siguen de la comunitat autònoma que siguen, de la mateixa manera. I això com es pot fer? Doncs no reconeixent la forma de redistribuir els ingressos entre els territoris. En el cas que a nosaltres, com a partit valencianista que som, més ens afecta, és que els impostos que es recapten des del País Valencià i que van a parar al Govern Central, alhora de distribuir-se entre les Comunitats Autònomes, no es fa tenint en compte la població a la que hem de prestar els serveis; per la qual cosa paguem com a ciutadans de primera i rebem com a ciutadans de tercera.

I d’això va un Tracte Just i el que des de Compromís reivindiquem d’una manera constant i ferma.

I ho fem a tots els àmbits institucionals on tenim representació i també als àmbits socials, perquè això no deuria d’anar d’ideologies, si no de Justícia. Justícia per a poder donar resposta a les necessitats i mancances de les persones que viuen en aquest maltractat territori, i no amb caritat, si no amb uns diners que van cap al Govern Central i no tornen en la mateixa proporcionalitat que a la resta de l’Estat Espanyol.

I hem aconseguit que aquest infrafinançament estiga en moltes agendes polítiques, aprovant-se mocions consensuades a pràcticament tots els pobles, totes les ciutats, totes les diputacions i lògicament a la Generalitat Valenciana. I cal remarcar que en la gran majoria de llocs, per unanimitat. Unes mocions que parlen d’això, d’exigir un nou model de finançament, ja no ens alimenten molles, volem el pa sencer.

I quan parlem d’exigir, és davant del Govern Central, indistintament de qui governe. Ho vam fer davant el Partit Popular, i ara ho fem i continuarem fent-lo davant del PSOE.

I si per al Govern Central en algun moment un finançament just per a totes les persones que conformen Espanya no és prioritari, … doncs si hem de muntar el pollo, es muntarà.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *