miércoles, 27 de enero, 2021  |  
Tomàs Llorens Serra serà nomenat Fill Predilecte d’Almassora el proper 23 d’octubre Tomàs Llorens Serra serà nomenat Fill Predilecte d’Almassora el proper 23 d’octubre

- 3 octubre, 2020 -

A causa de la pandèmia, l'acte es desenvoluparà amb totes les mesures de seguretat oportunes i limitació d'aforament en el saló de plens Tomàs Llorens Serra serà nomenat Fill Predilecte d’Almassora el proper 23 d’octubre

A causa de la pandèmia, l’acte es desenvoluparà amb totes les mesures de seguretat oportunes i limitació d’aforament en el saló de plens

Castellón Información

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha comunicat a Tomàs Llorens Serra el seu nomenament com a Fill Predilecte de la localitat en el ple extraordinari previst per a el pròxim dia 23. Llorens Serra, que demà complirà 84 anys, acumula un extens currículum vinculat a l’art i la cultura que li ha permés dirigir alguns dels museus més importants d’Espanya.

De fet, durant la seua tapa en actiu va estar al capdavant del Centro de Arte Reina Sofía, del Thyssen-Bornemisza (actualment director honorífic vitalici) i de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM). El Consell de Ministres el va nomenar elector i taxador de la totalitat de l’exposició del Thyssen –conservador-cap del museu- i durant la seua adreça d’aquest centre va ser declarat el millor del món.

Galí ha ressaltat els “indiscutibles” mèrits de la seua trajectòria professional per a reconéixer al veí il·lustre d’Almassora, nascut al carrer Sant Marcos, en sessió extraordinària. “Comissari de les més importants exposicions d’art, conferenciant i mentor de galeristes, Tomàs Llorens es convertirà en Fill Predilecte d’Almassora després d’una vida passejant el nom del seu poble pels principals fòrums de la cultura mundial”, en paraules de Galí.

En el seu currículum honorífic s’inclouen valuosos guardons: Medalla d’Or al Mèrit en Belles arts, Fill Predilecte de València i Doctor Honoris causa per la Universitat d’Alacant, entre molts altres, després d’una etapa acadèmica que va començar en les Escoles Pies de Castelló. Posteriorment es va llicenciar en Dret per la Universidad de Madrid, on es va comprometre amb l’oposició clandestina al franquisme i va estar pres en diferents presons del país, i en Filosofia i Lletres per la Universitat de València.

Ha publicat prop de 400 articles i catàlegs, a més de ser membre electe de la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando i dels patronats del Centro Gallego d’Art Contemporáno i de la Fundación Federico García Lorca. Professor d’Estètica de la Politècnica de València i Barcelona, associat d’Història d’Art de la Universitat de Girona i investigador en la politècnica de Portsmouth (Anglaterra), Llorens Serra suma també en el seu haver l’activitat com a acadèmic a Caracas, Nova York, Princeton i Texas.

A causa de la pandèmia actual, l’acte de nomenament es desenvoluparà amb totes les mesures de seguretat oportunes i limitació d’aforament en el saló de plens d’Almassora. “Serà un acte senzill però no per això prescindirà de l’emoció pròpia d’aquest nomenament, amb el qual esperem reconéixer els mèrits d’un home que ha sigut un avançat al seu temps, el motor de l’art en una Espanya que mancava de les grans sales consolidades a Europa”, segons l’alcaldessa.

Google+
Whatsapp Telegram