Domingo, 15 de septiembre, 2019  |  
La Tertúlia de Castellón Información i Vila-real Informació arranca amb Isabel Bonig, Mari Parra i Alberto Ibáñez La Tertúlia de Castellón Información i Vila-real Informació arranca amb Isabel Bonig, Mari Parra i Alberto Ibáñez

- 13 mayo, 2019 -

Persones del món de la cultura, la societat i la política s'han trobat en el programa en el Saló d’Actes de la Comunitat de... La Tertúlia de Castellón Información i Vila-real Informació arranca amb Isabel Bonig, Mari Parra i Alberto Ibáñez

Persones del món de la cultura, la societat i la política s’han trobat en el programa en el Saló d’Actes de la Comunitat de Regants 

Castellón Información/S.N.

Les festes en honor a sant Pasqual 2019 ja són ací i com no podia ser d’altra manera, la Tertúlia de WhatsApp Image 2019-05-13 at 21.06.14Castellón Información i Vila-real Informació torna altre any amb una intensa ronda de xerrades i entrevistes i amb la participació de persones del món de la cultura, la societat i la política que es trobaran en un espai d’excepció com el Saló d’Actes de la Comunitat de Regants que acull la mostra ‘Fruit de l’aigua’ pel seu 150 aniversari, formada per les obres de pintors reconeguts com a Juan Llorens Bort, Pascual Cándido, Mapi Capella, Melchor Zapata, Luis Bolumar i l’escultor Ricardo Gil. El director dels dos diaris, Ximo Tirado, ha sigut l’encarregat de dirigir el programa i han participat els redactors Rafa Mezquita i Soumaia Nejjar.

La sessió radiofònica ha començat ben puntual, perquè pocs minuts després del migdia acudit diverses autoritats locals, provincials i autonòmiques del Partit Popular.

Cal recordar que la formació ha celebrat el seu tradicional esmorzar de festes que ha congregat a centenars de veïns. Héctor Folgado, Salomé Pradas, Miguel Barrachina i Isabel Bonig han obert la sessió i ho han fet comentant, com no podia ser d’una atra manera, parlant del resultat de les eleccions autonòmiques i nacionals del 28A. Isabel Bonig ha assegurat que ha sigut una bona campanya, encara que els resultats no ho han sigut tant. “Ens hem quedat poc menys de 5000 vots d’aconseguir tres diputatat més i haguera sigut possible la majoria del centre dreta. Ara, volem recuperar el vot de la gent que va votar a altres partits i tenim l’avantatge que no tots els partits de del bloc de dreta presenten candidatura en tots els pobles i el PP ho farà en els 135 pobles de Castelló. L’esquerra tampoc ha tret uns bons resultats i el Pacte del Botànic haurà de reeditar-se en coalició. El diputat a les Corts Valencianes Miguel Barrachina, ha lamentat que sols amb quatre setmanes de diferència no hi haja hagut una sola campanya per a les tres eleccions. “Aquesta maniobra de Ximo Puig ens costarà més de 200 milions d’euros”. Així mateix ha advocat pel vot útil. “Els dos blocs estem igualats i amb 4000 vots més, Isabel Bonig haguera sigut presidenta., Vila-real no és ni socialista ni nacionalista i volem recordar que la recuperació dels governs cap al centre dreta en els noranta va començar a les alcaldes”. Salomé Pradas, que ha obtés escó per al Congrés dels Diputats, ha posat en valor tot el treball fet per Miguel Barrachina al Congrés en matèria d’infraestructures per a Castelló. “Intentarem revertir la situació de paralització en aquests deu mesos”.  Héctor Folgado ha comentat les propostes del programa del PP Vila-real. “Volem recuperar l’equilibri per als veïns de Vila-real, ja que amb PSOE i Compromís recapten més de vint milions”. Així mateix, demanaré al Govern una baixada valors cadastrals i volem recuperar els serveis per a millorar la qualitat de vida de la ciutadania, eixos dos serán els meus eixos, baixada d’impostos i recuperació de serveis”-

Han repres el torn el PSOE. Els regidors Francisco Valverde i Rosario Royo i el candidat número cinc, Jesús Madrigal, han comentat aspectes de les festes com és la participació, la neteja, la logística i els Serveis Públics que les fan possibles, la neteja i la posada en marxa altre any per part del Grup de Dones de Vila-real dels Punts Violeta, que no han tingut cap incidència. Madrigal ha explicat que té una experiència de huit anys a l’Ajuntament com a assessor d’alcaldia, “que és un departament molt transversal, aleshores, tinc un coneixement ampli de tot el funcionament de l’Ajuntament, del funcionariat, etc. crec que aquesta experiència és molt necessària per a tot el que queda per fer, com resa el nostre lema de campanya”.

Seguidament, el regidor de Festes, Diego Vila, ha comentat el que serà l’acte més important de la jornada, la Nit de Xulla, la primera com a Festa d’Interés Turístic Provincial i la trobada massiva de veïns i veïnes per a elaborar allioli a la plaça Major que s’ha organitzat per a celebrar-ho. La regidora d’Administració Local i Comunicació, Anna Vicens i la candidata número sis de la llista del PSOE, Noelia Samblás, s’han sumat a la tertúlia i han comentat aspectes de les festes. A més, Samblás, nova incorporació, ha valorat la seua experiència en el Govern del canvi de Vila-real, “el que estic segura que m’ajudarà a enfrontar aquesta etapa que comence amb mola il·lusió”. Per altra banda, Emilio Obiol, regidor de Territori, ha destacat projectes importants per a la ciutadania com el desbloqueig d’Herarbo, “que hem paralitzat fins que passen les eleccions. Però puc dir que avançarem 200.000 euros per a urbanitzar una de les parcel·les i que seguidament les urbanitzadores assumiran el que queda i ho retornaran a l’Ajuntament”.

tertulia dia 9

 

Vox ha copat la següent part de la Tertúlia que ha comptat amb la presència d’Alberto Asarta, candidat al Congrés i Isaac Sánchez Beltrán, candidat de la formació a l’Ajuntament de Castelló. Han abordat assumptes com la crisi citrícola o l’economia.

 

 

Per últim, el regidor i candidat a l’alcaldia de Vila-real per Compromís, Josep Pascual Sancho, ha tancat la sessió junt amb la directora general d’Internacionalització, Mari Parra, la candidata Balma Llansola y el secretari autonòmic d’Igualtat, Alberto Ibáñez, qui ha assegurat que encara té càrrec en funcions fins la formació d’un nou govern. “He portat un àrea com és la de Serveis Socials i espere que després del 26M Compromís la tenga en les seues mans, perquè el PSOE no ha gestionat i aprofitat tant com deuria”. Mari Parra per la seua banda, ha destacat la tasca de l’àrea d’Internacionalització per a les empreses de la Comunitat. “Les ajudem a obrir-se pas en en territoris on les relacions comercials, les lleis i molts altres aspectes són molt diferents, per tant la nostra tasca és molt important”.

 

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *