Viernes, 24 de mayo, 2019  |  
Nules dedica la próxima setmana a la dona Nules dedica la próxima setmana a la dona

- 1 marzo, 2019 -

La programació finalitzarà el pròxim 7 de maig i té diverses activitats de caràcter cultural i lúdic Nules dedica la próxima setmana a la dona

La programació finalitzarà el pròxim 7 de maig i té diverses activitats de caràcter cultural i lúdic

Castellón Información

La Setmana de la Dona de Nules es presenta amb el lema “Deixem-nos créixer les ales i volem en llibertat per tot un cel d’esperança” i té una variada programació que començarà el diumenge 3 de març amb la tradicional cursa 5K ‘Cada vegada més dones’ i finalitzarà el pròxim 7 de maig amb la presentació del llibre ‘De paraules i persones’ de la Fundació Isonomia i dirigit al professorat dels diferents centres educatius de la localitat.

“Des de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat treballem tot l’any l’apoderament de la dona i la equitat entre l’home i la dona però en aquests dies organitzem una programació especial que disposa de la col·laboració de l’Associació de Dones per la Igualtat de Nules (ADIN), el Consell de la Dona i l’IES Gilabert de Centelles”, comenta el regidor de Polítiques d’Igualtat, Antonio Romero.

Entre els actes principals cal destacar l’homenatge a les dues dones més grans de Nules, Carmen Gollart i María Gracia Vicent, que tindrà lloc el dimarts 5 de març; o la tradicional ofrena a l’escultura de la dona, a la qual seguirà la concessió de la insígnia d’or a dues dones representatives de Nules, Irene Aguilar i Encarna Martí, i el lliurament de premis del IV Concurs de Relat Literari 8 de març Dia Internacional de la Dona que enguany s’ha previst per al dia 6 de març, “enguany no hem programat res per al dia 8 de març perquè ens sumem a la vaga feminista convocada a tot l’Estat espanyol”, matisa Romero. Així la lectura del manifest tindrà lloc a la plaça Major el dijous 7 de març.

Com a novetat s’ha organitzat a l’Estadi Noulas una xarrada de Patricia Campos, primera dona pilot d’Espanya i de l’esportista local Elena Arjona per a visibilitzar la figura de la dona mitjançant l’esport i la paraula.

A més, es presentarà el mural elaborat per alumnat de l’IES Gilabert de Centelles que representa la llibertat que reivindiquen les dones i el 13 d’abril tindrà lloc la I Fira Dones ‘Amb les mans de les dones’ organitzada per ADIN.

Altres dels actes prevists són la presentació de la novel·la ‘Donde la vida nos lleve’ de la periodista i escriptora local, Mónica Mira, que tindrà a més una exposició fotogràfica sobre aquesta o l’excursió lúdica al balneari de Montanejos sols per a dones.

També hi haurà diferents activitats enfocades tant a l’alumnat de l’IES Gilabert de Centelles com als escolars de Primària i d’Infantil.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *