Sábado, 24 de agosto, 2019  |  
L’Unitat de respir de Santa Quitèria d’Almassora mantindrà el seu servei vespertí L’Unitat de respir de Santa Quitèria d’Almassora mantindrà el seu servei vespertí

- 6 febrero, 2019 -

El centre obri de 16.00 a 19.30 hores de dilluns a dijous i manté el transport adaptat en aquest horari L’Unitat de respir de Santa Quitèria d’Almassora mantindrà el seu servei vespertí

El centre obri de 16.00 a 19.30 hores de dilluns a dijous i manté el transport adaptat en aquest horari

Castellón Información

La unitat de respir per a familiars i persones afectades per l’Alzheimer d’Almassora ofereix també servei en horari vespertí des de principis de gener. L’ampliació de l’horari ha servit per a “donar resposta a les famílies que utilitzen aquest recurs i que, en poder comptar amb més hores d’atenció professional, poden compaginar millor els seus horaris personals i laborals amb la cura a casa”, ha assenyalat la regidora de Serveis Socials, Diana Belliure.

Així doncs, les instal·lacions de Santa Quitèria romanen obertes de 16.00 a 19.30 hores de dilluns a dijous i existeix la possibilitat d’estendre el servei als divendres a la vesprada si demanda ho requereix. Tant per a les estades de matí (de 8.30  a 13.30 hores) com per a les de vesprada, el centre ofereix als 20 usuaris inscrits actualment el servei de transport adaptat, subvencionat parcialment per l’administració municipal i el qual arriba fins aqualsevol punt del terme municipal.

Belliure ha incidit en l’ajuda que el recurs de la unitat de respir suposa per a les famílies, ja que el programa de l’entitat gestora –la Fundació Salomé Moliner– inclou sessions de seguiment i suport psicosocial. Així mateix, els familiars de les persones usuàries participen en una trobada mensual en el qual “intercanvien experiències, comparteixen idees o mètodes per a la cura i aprenen a portar millor el dia a dia d’aquesta duríssima malaltia”, ha manifestat l’edil de Serveis Socials.

D’altra banda, en la programació setmanal destinada als usuaris i usuàries de la unitat de Santa Quitèria, les activitats se centren a alentir la deterioració cognitiva mitjançant exercicis de memòria, atenció i càlcul i a mantindre les capacitats físiques, per al qualcompleten un pla d’exercicis dissenyat per un fisioterapeuta. A més, els ancians i ancianes realitzen activitats d’ergoteràpia, en les quals treballen l’orientació i les referències temporals a través de l’elaboració de treballs manuals.

Tal com va informar Belliure en la presentació del balanç anual de Serveis Socials, el departament va ajudar durant l’any 2018 a persones majors i dependents amb una inversió en serveis que va ascendir a 220.494,20 euros. Aquests fons van servir per a garantir el transport de les persones amb mobilitat reduïda, contribuir al funcionament de la unitat d’Alzheimer i garantir la independència d’ancians i ancianes amb programes d’assistència domèstica com ‘Major a Casa’ i ‘Menjar a Casa’.

Cal recordar que l’Ajuntament d’Almassora també va transformar la casa situada al costat de l’ermita de Santa Quitèria per a instal·lar un ascensor i un aparell elevador i va habilitar dos banys adaptats, una cuina i dues sales multiusos en el primer pis de l’edifici. Davant l’obertura de la unitat de respir, el consistori va crear una oficina i un espai de recepció en el planta baixa.

 

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *