Sábado, 4 de julio, 2020  |  
Serralvo exigeix explicacions al PP pels sobrecostos en CTD i Angelina Abad a Vila-real que esmenta l’informe de l’UCO Serralvo exigeix explicacions al PP pels sobrecostos en CTD i Angelina Abad a Vila-real que esmenta l’informe de l’UCO

- 17 octubre, 2019 -

Lamenta la falta de “coherència” de Compromís: “No entenem que critiquen 'l’herència rebuda’ quan han recolzat aquest fet durant huit anys” Serralvo exigeix explicacions al PP pels sobrecostos en CTD i Angelina Abad a Vila-real que esmenta l’informe de l’UCO

El portaveu del govern lamenta que Vila-real aparega en el “mapa escolar de la corrupció” per l’encariment en més de 10 milions d’euros d’aquestes obres, executades en la legislatura en què Folgado va ser regidor d’Educació i Font de Mora conseller. Crítica la falta de “coherència” de Compromís: “No entenem que critiquen que fem referència a ’herencia’ quan ells han recolzat aquest fet durant huit anys”

Castellón Información

El portaveu de l’equip de govern de l’Ajuntament de Vila-real, Javier Serralvo, ha demanat hui explicacions al Partit Popular, i més concretament al seu portaveu i president local, Héctor Folgado, per les recents informacions que situen a Vila-real en el “mapa escolar de la corrupció”. Serralvo s’ha referit a les adjudicacions i sobrecostos d’obres de l’empresa pública Construccions i Infraestructures Educatives de la Generalitat Valenciana (Ciegsa) que, segons informes de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, van servir presumptament per a finançar il·legalment al Partit Popular a la Comunitat Valenciana.

Serralvo ha lamentat que Vila-real aparega en aquesta investigació pels sobrecostos en la construcció del Centre de Tecnificació Esportiva i el col·legi Angelina Abad, dues obres que es van impulsar en l’última legislatura del PP a l’Ajuntament de Vila-real, un mandat durant el qual Héctor Folgado va ser regidor d’Educació i el vila-realenc Alejandro Font de Mora conseller del ram. “L’herència del PP és una hipoteca llarga que continua afectant a Vila-real, ara en un tema tan sensible com l’educació”, ha denunciat el portaveu del govern local, qui ha agregat que “mentre alguns es lucraven amb infraestructures educatives, s’acomiadava a professors i no es reforçaven les classes perquè deien que no hi havia diners”. Segons Serralvo, “a algú li interessava fer obres faraòniques” i “ara sabem per què, perquè després venien els sobrecostos”.

El portaveu de l’equip de govern ha detallat les xifres que apareixen en els informes de l’UCO publicats i que situen en 10 milions d’euros l’encariment del projecte del Centre de Tecnificació Esportiva, inaugurat en 2011 després de dues fases d’obra, “que finalment va costar 30 milions d’euros”. “Deu milions de sobrecost en un centre que ara ens toca mantindre a l’Ajuntament i que té importants problemes de goteres perquè tota la coberta del pavelló se sustenta sobre una tela”, ha criticat Serralvo. Respecte al col·legi Angelina Abad, la construcció del qual es va desenvolupar entre 2006 i 2008, “quan Héctor Folgado era regidor d’Educació”, el sobrecost en l’obra, també gestionada a través de l’empresa pública Ciegsa, es va elevar als 600.000 euros.

“Demanem que Folgado explique què sabia d’aquests sobrecostos, ara que els informes de l’UCO revelen que a través de Ciegsa es finançava presumptament el Partit Popular”, ha insistit Serralvo.

Critica la “incoherència” de Compromís

Així mateix, el regidor socialista s’ha referit també a la “incoherència” de Compromís “que ara diu que no hem de recordar-nos de l’herència del PP, sembla que vulguen blanquejar aquesta herència”. Serralvo s’ha preguntat si “és el mateix Compromís que va estar huit anys governant amb el PSPV a Vila-real” al mateix temps que ha remarcat que “la realitat és que encara estem pagant aquesta herència” pel que “demanem a Compromís que siga coherent amb el que ha fet en aquests huit anys i amb el que diu també el seu partit a València, perquè a nivell autonòmic sí que critiquen l’herència del Partit Popular”.

 

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *