Viernes, 29 de mayo, 2020  |  
Serralvo acusa Compromís de “manipular” el termini de pagament a proveïdors a Vila-real, que és de 29 dies Serralvo acusa Compromís de “manipular” el termini de pagament a proveïdors a Vila-real, que és de 29 dies

- 23 octubre, 2019 -

Recorda que des de 2012 existeix un procediment per a fiscalitzar les factures i evitar que queden en els calaixos "com en l'etapa del... Serralvo acusa Compromís de “manipular” el termini de pagament a proveïdors a Vila-real, que és de 29 dies

El portaveu de l’equip de govern de Vila-real explica que la coalició ha gestionat Bicivila’t, la plica del qual ha quedat deserta durant tres anys i “mai els hem acusat de res”. Recorda que des de 2012 existeix un procediment per a fiscalitzar les factures i evitar que queden en els calaixos, “com en l’etapa del PP”

Castellón Información/S.N.

La tensió entre PSPV i Compromís torna a posar-se de manifest a Vila-reali és que després de huit anys sent companys de govern, els problemes acumulats de la gestió compartida ixen a la llum. En aquesta ocasió el focus del problema ha sigut la denúncia de la coalició que la meitat de les factures s’abonen fora del termini legal i que el període mitjà de tramitació se situa en 87,02 dies.

El portaveu de l’equip de govern, Javier Serralvo, ha volgut respondre a les acusacions i ha donat a conéixer hui que, segons les dades certificades per la Secretaria municipal, l’Ajuntament de Vila-real ha tancat el tercer trimestre de l’any amb un període mitjà de pagament de 29 dies. Serralvo ha acusat Compromís, i en concret al seu portaveu, Josep Pasqual Sancho, de “mesclar” i “manipular” dades d’informes municipals, “prenent a més com a referència xifres de 2018, quan ells estaven encara en l’equip de govern i per tant eren part de la gestió que ara critiquen”. El portaveu del govern local ha recriminat la “incapacitat” de Sancho i li ha remés a consultar les dades publicades en la mateixa pàgina web de l’Ajuntamentde Vila-real, on, segons ha detallat, el període mitjà de pagament de l’últim trimestre se situa en 29,26 dies, mentre que en el primer i segon trimestre de 2019, aquest indicador va registrar 16,98 i 26 dies respectivament. A més, en 2018 es va baixar a 14,18 dies,

“És necessari recordar que quan arribem a aquest Ajuntament, en 2011, el Partit Popular, al qual ara Compromís sembla voler blanquejar amb el seu discurs, va deixar 9 milions d’euros en factures en els calaixos que vam haver de pagar”, ha recordat Serralvo. Va ser en 2012, estant jo mateix com a regidor d’Hisenda, quan es va implementar un nou sistema de tramitació pel qual totes les factures han de presentar-se per registreper a evitar que cap es perda o es quede en algun calaix, ha insistit el portaveu del govern local. A més, Serralvo ha recordat que després se segueix un procés de fiscalització per part dels tècnics i els regidors de cada àrea per a confirmar que els treballs s’han realitzat, i després la Intervenció municipal també ho revisa “per si hi ha algun error o és necessari demanar algun informe”.

Així les coses, el període mitjà de pagament a proveïdors es calcula a partir del moment en què es dóna l’ordre perquè tresoreria procedisca a abonar la factura, ha puntualitzat l’edil, qui ha recalcat que “aquesta dada es calcula de la mateixa forma en tots els ajuntaments”. El portaveu de l’equip de govern assenyala que “si hem tingut dificultats en alguns exercicis, hasigut perquè no hem tingut tots els diners en el pressupost a l’inici de l’any, però Compromís és coneixedor del complicat que és gestionar l’herència rebuda del PP i per això ara ens veiem abocats a aprovar una pujada de la contribució”, assenyala.

Serralvo: “La gestió de Participació Ciutadana era un desastre i mai l’hem evidenciat, hem intentat solucionar-la”

Des de l’equip de govern es pregunten “com Compromís, que ha sigut part del govern i que també ha tingut notes d’objecció en la gestió de les seues regidories, pot ara manipular i confondre les dadesd’aquesta manera”. A més, Serralvo ha recordat que la persona que ha abocat les crítiques, en referència a Sancho, “és qui ha gestionat durant els últims anys el servei de lloguer de bicicletes Bicivila’ti és el responsable que no s’haja tret la plica per a millorar aquest servei, però hem entés que era un problema derivat de la gestió, però mai l’hem acusat públicament”. “També, la gestió de Participació Ciutadana era un desastre i mai l’hem evidenciat, hem intentat solucionar-la, com ha fet Miriam Caravaca”.

Finalment, el regidor ha lamentat la “deriva radical” i la “memòria tan curta i selectiva que té ara Compromís”. “Potser estiga relacionada amb el fet que en 2007 un dels seus regidors va presentar-se a les eleccions amb ERC i va possibilitar que Juan José Rubert fóra alcalde”, apunta. Per últim, ha criticat que aquest partit “pose als tècnics municipals als peus dels cavalls” amb les seues afirmacions. “L’equip de govern, per contra, posa sempre per davant a la institució”, conlou.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *