Domingo, 20 de enero, 2019  |  
El CEIP Censal de Castelló incorpora l’auxiliar de conversa en anglés El CEIP Censal de Castelló incorpora l’auxiliar de conversa en anglés

- 13 febrero, 2018 -

L'auxiliar Melissa Elliston-Boyer, de Nova Zelanda, treballará amb els docents del centre per a millorar el nivell oral de la llengua El CEIP Censal de Castelló incorpora l’auxiliar de conversa en anglés

Melissa Elliston-Boyer, de Nova Zelanda, treballará amb els docents del centre per a millorar el nivell oral de la llengua

Castellón Información

El Conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, acompanyat pel secretari autonòmic d’Educació i Investigació, Miquel Soler, així com el regidor d’Educació de Castelló, Enric Porcar, ha visitat el CEIP Censal de Castelló per a conéixer el funcionament d’una classe amb un auxiliar de conversa.

Marzá, Ali Brancal, Enric PorcarDurant la visita, el conseller Vicent Marzà ha explicat que “és molt important que per primera vegada arriben un gran nombre d’auxiliars de conversa als centres educatius valencians. Aquest és un pas més en la millora de l’aprenentatge de llengües i en l’increment de la qualitat educativa per al nostre alumnat. Però no només això, avancem també en la igualtat d’oportunitats del nostre alumnat en matèria lingüística i treballem per a posar solució a l’estigma que qui domina l’anglés és qui se’l pot pagar fora de l’escola”.

El CEIP Censal és una de les més de 300 escoles on ja s’han incorporat auxiliars de conversa en anglés. Aquests auxiliars treballen amb els docents del centre per a millorar el nivell oral de la llengua de l’alumnat. Concretament, al CEIP Censal està l’auxiliar Melissa Elliston-Boyer, de Nova Zelanda. “Es tracta, a més, d’intercanviar experiències pedagògiques. Melissa té molts coneixements a aportar al Censal i al professorat, i alhora està aprenent de diverses experiències d’innovació que es duen a terme al centre, com el Programa ‘Patis oberts’, el Programa d’innovació coeducativa i natural o l’aprenentatge dialògic”, ha explicat el conseller Marzà.

Cal recordar que els auxiliars de conversa s’han incorporat als centres valencians des de principis del mes de gener. Després d’un període de integració al centre, comencen a participar activament a les classes d’anglés amb diverses dinàmiques en grups reduïts d’alumnes.

Concretament, a les comarques de Castelló hi ha ja establerts vora 50 auxiliars de conversa, 11 dels quals estan en centres de la localitat de Castelló de la Plana.

Almassora - charlas ASPAC colegiosFunció dels auxiliars de conversa en anglés

Cal recordar que des de principis de gener arriben auxiliars als centres valencians amb l’objectiu d’afavorir la pràctica de la competència comunicativa oral en anglés.

Els participants en el programa d’auxiliars de conversa són estudiants d’últim curs de carrera o graduats recentment i nadius en anglés. Romadran a les escoles fins a final de curs, treballant conjuntament amb un tutor que se’ls ha assignat al centre d’acollida.

Tant els auxiliars com els responsables del centre reben una formació durant tota l’estada dels auxiliars als centres educatius valencians mitjançant el CEFIRE específic de plurilingüisme.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *