Martes, 19 de junio, 2018  |  
Castellón Información i Vila-real Informació tanquen en gran la programació especial per les festes de sant Pasqual Castellón Información i Vila-real Informació tanquen en gran la programació especial per les festes de sant Pasqual

- 19 mayo, 2017 -

Han participat Llanos Massó, Miguel Bataller, Rafa Moner, Marta Sorlí, José Luis Serrano, Miguel Ángel Mulet, Pascual Broch, Mari Parra i José Benlloch Castellón Información i Vila-real Informació tanquen en gran la programació especial per les festes de sant Pasqual

Castellón Información

Intensa i molt participativa. Així ha sigut la segona i última tertúlia de Castellón Información i Vila-real Informació en el Sindicat de Regants celebrada amb motiu de les festes patronals en honor a sant Pasqual.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

El programa, que ha començat al voltant de les 12.15, ha comptat avui amb la participació de la presidenta provincial de Vox, Llanos Massó, el tertulià habitual de l’emissora, Miguel Bataller, el professor universitari especialitzat en Economia, Rafa Moner, el president del Sindicat de Regs de Vila-real, Pascual Broch, i el President del Consell d’Administració dels diaris, José Luis Serrano.

Al poc d’iniciar-se el programa, ha arribat l’alcalde de la ciutat, José Benlloch, acompanyat de les regidores Silvia Gómez i Dolores Royo, que a més de parlar de les festes de Vila-real, ha dedicat part de la seua intervenció a parlar sobre les polítiques econòmiques i d’ocupació i de la baixada de l’atur en la ciutat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Després, han continuat la resta d’invitats debatent sobre altres sectors econòmics com l’agricultura a propòsit de la presència de Pascual Broch, qui ha aportat dades i exemples basats en la seua experiència i trajectòria dins del Síndicat. Miguel Bataller, entés també en aquests temes, ha aportat el seu punt de vista, que ha divergit del de Broch, ja que, ha defensat que l’especulació en la venda dels terrenys agrícoles que es va produir en el passat, malgrat els seus efectes negatius, va ajudar a eixir a molta gent de la zona a eixir de la pobresa.

 

DALxqsAVwAQoSsZ.jpg-largeTot seguit, la tertúlia s’ha centrat en obres i infraestructures de rellevància com el Corredor Mediterrani. Llanos Massó ha defensat la necessitat de connectar-se no només en el vessant est del país sinó també amb la zona centre i ha qüestionat la línia AVE Castelló-Madrid. Per la seua banda, Rafa Moner ha oferit dades de l’impuls que suposaria aquesta infraestructura pel que fa a augment de nombre de passatgers i José Luis Serrano ha subratllat que el turisme seria un dels sectors més beneficiats de la seua implantació.

Després de fer-se un xicotet descans per a agafar forces i prendre un aperitiu, la tertúlia ha continuat amb la incorporació d’altre convidat, el diputat castellonenc a les Corts, Miguel Ángel Mulet, qui ha parlat de la situació actual del Partit Popular, l’elecció com a president del PPCS de Miguel Barrachina el pròxim 3 de juny en el Congrés que se celebrarà a Peñíscola i de la necessitat de treballar junts i arribar a acords entre les diferents institucions, a pesar d’estar governades per partits diferents, pel bé comú de la ciutadania.

mulet

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Després han acudit unes invitades d’excepció, la reina de festes de Vila-real, Verónica Fortuño, i les seues dames, Danae Navarro, Afra Rubio, Isabel Carda i Mónica Font, junt amb el president de la Junta de Festes, José Pascual Colás. Totes elles han mostrat la seua emoció per viure per primera vegada les festes des de dins i el canvi que suposa fer-ho com a representants festeres. Tradicions que han descobert per primera vegada i de les quals no sabien la seua existència, trobades amb dones que van estar en el seu mateix lloc fa 25 i 50 anys i que moltes d’elles recorden com a uns dels moments més especials a més de la cavalcada o les noces d’or.

Les representants d’aquest any seran sense dubte de les més recordades per coincidir amb l’any del Centenari del Patronatge. Han convidat a tot el que vulga a participar en qualsevol dels actes que resten, com el concert de Chenoa de demà.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Així mateix, Pascual Colàs ha destacat que han sigut unes festes amb molt de treball darrere, ja que, el programa compta amb més de 230 actes, molt d’esforç perquè tot ixca bé i que exigeix considerar moltes variants, canvis i imprevistos perquè els actes es desenvolupen sense cap incident i la ciutat puga gaudir d’ells. Colás ha indicat com uns dels actes més assenyalats, el sopar de veïns i veïnes d’aquesta nit, i la traca, que marcarà el final de les festes el diumenge.

 

La responsable de Comunicació en València i Castelló de Mercadona, Alejandra Joanes, també s’ha apropat per a veure en directe com es realitza un programa radiofònic i conéixer a l’equip que fa possible Castellón Información i Vila-real Informació, mitjans de referència en la província.

Després, ha visitat la tertúlia el portaveu popular a Vila-real, Héctor Folgado, que ha parlat de la situació del seu partit a la localitat, els reptes i el treball que es fa dia a dia, també de les festes patronals.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

I per últim, han acudit a la seu dels regants la diputada al Congrés per Castelló, Marta Sorlí, i la Directora General d’Internacionalització de la Generalitat, i natural de Vila-real, Maria Dolores Parra, ambdues de Compromís. Han comentat en què punt estan les seues recentment començades carreres polítiques en l’àmbit regional i estatal i les iniciatives i projectes en els quals estan treballant.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

L’equip de Castellón Información i Vila-real Informació format per Ximo Tirado, Roberto Bojados, Loles Casado, Esperanza Molina, que no ha pogut estar present avui, Ricardo Nadal i Soumaia Nejjar agraix als invitats la seua participació i també als oients i s’acomiada fins a les properes festes patronals.

Google+
Whatsapp Telegram

No hay comentarios por el momento.

Se el primero en dejar un comentario abajo.

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *