domingo, 24 de enero, 2021  |  
La pedrera cinèfila provincial es dóna cita aquesta nit en l’estrena de les projeccions de Cineculpable a Vila-real La pedrera cinèfila provincial es dóna cita aquesta nit en l’estrena de les projeccions de Cineculpable a Vila-real

- 23 noviembre, 2020 -

Nou curtmetratges enriqueixen les primeres projeccions del festival i opten al premi Manuel Villarreal, dotat amb 1.500 euros La pedrera cinèfila provincial es dóna cita aquesta nit en l’estrena de les projeccions de Cineculpable a Vila-real

Nou curtmetratges enriqueixen les primeres projeccions del festival aquest dilluns i opten al premi Manuel Villarreal, dotat amb 1.500 euros

Castellón Información

“La cultura ha de seguir”, diu Yassmine Othman, l’actriu que amadrina com a ‘culpable’ la 23a edició del Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-real Cineculpable. Una frase contundent que el certamen avala i posa en pràctica sobre el terreny: l‟Auditori de la ciutat ha desplegat aquest dilluns les seues butaques (272, per la limitació d’aforament) per a gaudir de les sessions de la Secció Provincial 2020.

Nou curtmetratges enriqueixen les primeres projeccions del festival, que opten al premi Manuel Villarreal al Millor Curtmetratge Provincial, dotat amb 1.500 euros. Una hora i dènou minuta han exhibit sobre la pantalla gran el talent cinematogràfic de la província a través d’un tour per Betxí, Segorbe, Ludiente, Vila-real, Caudiel, Geldo o Vall d’Alba.

La comèdia irromp amb força en aquesta primera sessió i no escapa als assots ‘confinats’ propis de l’actual escenari pandèmic, com a mostra ‘Terror en el confinamiento’, un curtmetratge que reuneix 13 episodis sobre els terrorífics moments viscuts durant el tancament casolà protagonitzats per un pare i la seua filla i que dirigeixen Javier Batalla, Cristian Font i Claudia Font. Una altra comèdia, aquesta vegada d’animació, la signa Ignacio Meneu amb ‘Ivet y Michuco’, que narra la història d’una xiqueta de 6 anys somiadora i amb una imaginació desbordant molt unida al seu gat de peluix.

En el mateix gènere es mouen ‘Oopart’ (Iban Asensio) que protagonitza Ethan, un professor obsessionat amb els anomenats „objectes tecnològics fora del seu temps‟; ‘Trofeo’, una comèdia d’acció que signen Maciej Wysokinski i Carlos Cervera i que té com a punt de partida el viatge de dos estranys a un poble de l’interior per a fotografiar els seus bells paisatges i habitants; i l’atípica història de marines ‘Bloody Razor’, d’Avelino Font i Francisco Nebot.

Amb el vila-realenc Sergio Caballero en el repartiment i tres premis i seleccions a la seua esquena aterra ‘Dos mundos’, un drama de temàtica adolescent i racisme dirigit per Iván Fernández i que s’unirà la nit del proper dilluns a la graella de la Secció Provincial. Sobre el gènere dramàtic pivoten altres dues propostes per a la vetlada. D’una banda ‘Los perros ladran’, de Sergio Serrano. Un curtmetratge protagonitzat per la segorbina Mafalda Bellido i estrenat durant el confinament en la plataforma Vimeo que s’ha alçat amb el premi al millor curtmetratge secció confinats del Festival K- Lidoscopi. Per un altre emergeix la història ‘D’ací al cel’ (Joana Doñate) sobre una jove que busca tancar un cercle pendent tornant a les seues arrels, al seu poble natal, per a desenterrar una càpsula del temps.

La Secció Provincial la completa el documental ‘Paisaje olvidado’, de Marta Giménez i José Milán, que es traslladen a Los Mores, un poble abandonat en el terme municipal de Ludiente, per a rescatar les memòries que va escriure el seu últim alcalde, Eloy, i salvar de l’oblit la història dels seus habitants.

Consulta ací la programació de Cineculpable 2020.

Google+
Whatsapp Telegram