Miércoles, 24 de julio, 2019  |  

- 10 enero, 2019 -

L'alcalde de la localitat, Iván Sánchez, ha animat a veïns i visitants a sumar-se a la festa

L’alcalde de la localitat, Iván Sánchez, ha animat a veïns i visitants a sumar-se a la festa

Castellón Información

Les celebracions en honor de Sant Antoni a la comarca culminaran el dissabte 26 de gener a Sant Jordi. Amb anterioritat, el dijous, 24 de gener, els xiquets i xiquetes de la localitat han sigut convocats en el pavelló poliesportiu per a vestir al “dimoni” que està condemnat a acabar en la foguera durant els actes centrals de la festa.

L’Ajuntament de Sant Jordi, en col·laboració amb les associacions locals, ha confeccionat una programació per a tots els públics i dedicada al sant patró dels animals. Així, el dissabte s’obrirà amb un esmorzar popular que servirà als participants per a proveir-se de l’energia suficient per a pujar dos garrofers a ròssec, amb l’ajuda de cavalleries, des del poliesportiu fins a la plaça Major.

Mentre alguns voluntaris i operaris de la brigada municipal s’encarreguen de preparar la pira en l’àgora, al migdia, se celebrarà una missa en honor de Sant Antoni i, una vegada finalitzat l’ofici religiós, es procedirà a la benedicció d’animals. A continuació, l’Associació de Mestresses de casa La Llar repartirà les coques que elaboraran per a l’ocasió.

cartel sant antoniLes celebracions continuaran a la vesprada amb la vistosa i acolorida desfilada en què participaran el carro dels loeros, la Colla d’Endimoniats, la Banda de Música de l’Associació Musical Sant Jordi i el grup local de Bombos i Tambors.

L’encés de la foguera en la qual es cremarà el dimoni i els focs artificials serviran d’avantsala al sopar de germanor i ball popular que, a partir de les 21.30 hores, tindrà lloc en el poliesportiu municipal. La vetlada estarà amenitzada per una orquestra i el preu de l’entrada i el sopar és de 7 euros. Els tiquets poden adquirir-se ja en les oficines municipals.

L’alcalde, Iván Sánchez, ha animat a veïns i visitants a sumar-se a la festa, “la celebració de Sant Antoni és una de les cites més tradicionals i arrelades en la cultura popular i a Sant Jordi l’esperem amb moltes ganes; ací pràcticament es tanca el cicle dels actes que es fan a la comarca i és la millor forma per a fer front als rigors de l’hivern, tant reunint-se al voltant de la foguera com, després, al voltant de la taula i ballant al ritme de l’orquestra”.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *