Martes, 2 de junio, 2020  |  
Ros apel·la a la responsabilitat ciutadana per a denunciar casos de violència masclista Ros apel·la a la responsabilitat ciutadana per a denunciar casos de violència masclista

- 3 abril, 2020 -

La diputada nacional del PSPV-PSOE afirma que, "si callem, som còmplices del maltractador" Ros apel·la a la responsabilitat ciutadana per a denunciar casos de violència masclista

La diputada nacional del PSPV-PSOE afirma que, “si callem, som còmplices del maltractador”

Castellón Información

La diputada nacional del PSPV-PSOE per Castelló i secretària executiva contra la violència de gènere, Susana Ros, fa una crida a la “sensibilització i conscienciació” de la ciutadania perquè col·labore “més que mai” en la denúncia de casos de violència masclista. Ros assenyala que, amb la mesura de confinament adoptada davant l’Estat d’Alarma declarat per l’emergència sanitària del Covid-19, “les dones maltractades són dones que s’exposen a un doble perill, convivint amb el maltractador” pel que “la col·laboració ciutadana és fonamental per a estes dones”.

A més de la convivència, estes dones veuen coartada la seua llibertat i s’incrementa el control de les comunicacions, per la qual cosa és més difícil que puguen demanar ajudar. I davant esta situació, no podem mirar cap a un altre costat”, argumenta Ros.

La diputada socialista afirma que, en este moment, “el silenci és el pitjor que podem fer com a societat i hem de col·laborar, totes i tots, a denunciar possibles casos de violència de gènere, i això només depén de nosaltres”. Ros diu que, en esta situació d’excepcionalitat, “les dones maltractades han de saber que la societat i les institucions estan al seu servei i, si callem, estem sent còmplices del maltractador”. Referent a això, la socialista ha volgut valorar el treball de les forces i cossos de seguretat de l’Estat “que estan per a ajudar-les i protegir-les” i la important labor dels ajuntaments “que estan doblegant els seus esforços en aquest aspecte”

Agressions i explotació sexual

La diputada nacional del PSPV-PSOE per Castelló i secretària executiva contra la violència de gènere, Susana Ros, valora totes les mesures que ha pres el govern progressista de coalició de Pedro Sánchez “totes elles dirigides a un únic objectiu: protegir, assistir i acompanyar, no sols a les dones víctimes de la violència masclista, sinó també a les víctimes d’explotació sexual, tracta o agressions sexuals, en una situació que eleva la seua vulnerabilitat”.

Entre estes mesures destaca, en primer lloc, la prestació dels serveis d’informació i assessorament jurídic 24 hores habituals, i s’afigeix un nou servei d’atenció psicològica. Igualment, es garanteix el normal funcionament del servei Telefònic d’Atenció i Protecció per a víctimes de la violència de gènere (Atenpro). Ros apunta que, per a garantir estos serveis, “el Govern inclou com a essencials els serveis d’atenció a víctimes”. “Això vol dir que organitzacions, associacions o serveis per a víctimes de violència masclista han d’estar oberts i disponibles”, afirma la socialista.

Así mateix, es garanteixen els serveis d’acolliment, entre ells, el normal funcionament dels centres d’emergència, acolliment, pisos tutelats, i allotjaments segurs per a víctimes de violència de gènere, explotació sexual i tracta amb finalitats d’explotació sexual.

“I a més, com a novetat, quan siga necessari per a garantir l’acolliment de víctimes i dels seus fills i filles en risc, les administracions públiques competents podran disposar l’ús dels establiments d’allotjament turístic en el cas que no hi haja places disponibles durant l’estat d’alarma en els centres designats per a això”, ressalta la secretària executiva contra la violència de gènere.

Finalment, assenyalar que es mantindran amb normalitat els serveis de seguiment per mitjans telemàtics del compliment de les mesures cautelars i penes de prohibició d’aproximació.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *