Jueves, 28 de mayo, 2020  |  
El Professorat Associat de l’UJI “valora positivament haver obert una via de comunicació amb el futur equip de govern” El Professorat Associat de l’UJI “valora positivament haver obert una via de comunicació amb el futur equip de govern”

- 30 abril, 2018 -

Alcón s’ha compromès a modificar la normativa pròpia per millorar les condicions laborals però el col·lectiu troba a faltar acords concrets com la dignificació... El Professorat Associat de l’UJI “valora positivament haver obert una via de comunicació amb el futur equip de govern”

Alcón s’ha compromès a modificar la normativa pròpia per millorar les condicions laborals però el col·lectiu troba a faltar acords concrets com la dignificació de la docència

Castellón Información 

La plataforma del Professorat Associat ha llançat un comunicat sobre la reunió amb la candidata a rectora, Eva Alcón.”Valorem positivament haver obert una via de comunicació amb el futur equip de govern per fer-los arribar les reivindicacions de la Plataforma”.

“Li hem comunicat a la candidata el suport que ja hem obtingut, per part dels sindicats de l’UJI i del comitè d’empresa, a les reivindicacions del colectiu.

Per la seua banda, “la candidata ens comunica que abans de prendre qualsevol mesura cal analitzar la situació concreta del col·lectiu d associats a l’UJI. Vol conèixer les dades en detall, cosa que no poden fer fins que el nou equip prenga possessió dels càrrecs”.

Asseguren: “No compartim que la situació actual es degà únicament a la recent crisi econòmica. Des de fa molts anys els associats ja es troben en una situació de desigualtat respecte a la resta de PDI.  Nosaltres ja estem organitzats a nivell autònomic i estatal, i per tant valorem positivament que la candidata ja haja pres la decisió de trametre la situació precària del professorat associat a nivell autònomic i estatal. S’ha compromès també a augmentar la participació dels associats en els òrgans de representació de la universitat”.

“També s’ha compromès a modificar la normativa pròpia per millorar les condicions laborals a nivell d’universitat i departament. Que inclou millora d’espais de treball, revisió dels criteris de contractació i des contractació, acollida del nou professorat associat, millor comunicació de la normativa que afecta als associats a nivell de departament.

La candidatura no ha recollit la reivindicació de millora econòmica per considerar que s’ha de negociar en el conveni colectiu. La millora de la precarietat depèn de la negociació d’aquest conveni per homogeneïtzar les condicions de treball de tot el professorat de les universitats públiques valencianes”.

Per últim, “hem trobat a faltar arribar a acords concrets en altres temes com la dignificació de la docència, la consolidació d’un percentatge de professorat associat en els departaments, dient que una universitat amb un pla de RSU no pot mantenir la precarietat del 40% de la seua plantilla”

“Aquests son els temes tractats i els anem a traslladar a la propera assemble d associats per vore quines decisions prenem”, conclouen.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *