Noticias Castellón
viernes, 29 de marzo de 2024 | Última actualización: 10:19

Les restes de poda vegetal entraran a les plantes de reciclatge d'Onda i Almassora gràcies a un acord entre Reciplasa y Asfplant

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 24 segundos

Noticias Relacionadas

Garcia apel·la a la necessitat de posar en marxa un pla d'ecoparcs en el Consorci C2 que tinga en compte factors com aquest

Castellón Información

L'empresa pública per al tractament dels residus de la zona centre de la província de Castelló, Reciplasa, ha avançat en la signatura d'un conveni amb l'Associació Professional de Flors i Plantes i Tecnologia Hortícola (Asfplant) perquè les empreses legalitzades i que pertanguen a aquesta associació puguen portar les restes de poda de la seua activitat directament a les plantes d'Onda i Almassora. El president de Reciplasa, Ignasi Garcia, s'ha reunit amb José Forcadell, secretari general, i Raúl Aznar, directiu de Centre Verd, una de les empreses que formen part d'aquesta associació que reuneix les companyies de vivers i jardineries de la Comunitat Valenciana.

Garcia ha indicat que “facilitarem el treball a aquestes empreses del sector de la jardineria perquè depositen en les nostres instal•lacions les restes vegetals pròpies del manteniment de jardins i plantes de viver i els residus plàstics propis de l'activitat. Però per a això, hauran de complir amb els requisits de l'associació, de manera que evitarem irregularitats”. Els requisits marcats per Asfplant són: que l'empresa estiga donada d'alta en la seua activitat i al dia en les seues corresponents obligacions; tindre grandària de Pime i que les restes vegetals i residus que s'aporten provinguen d'alguna localitat a la qual done servei Reciplasa.

Reciplasa conveni col·laboració Asfplant

El president de l'empresa pública assenyala que “aquest material s'usa, d'una banda, com a estructurant en el procés de fermentació de la matèria orgànica, i, per una altra, és sotmés a un procés de compostatge directe, amb la finalitat d'obtindre un compost d'alta qualitat, és important aprofitar al màxim aquest recurs amb la fi que, una vegada tractat i degudament garbellat, puga ser reintroduït als parcs i jardins municipals, acostant-nos així a l'economia circular i reduir els costos econòmics i ecològics del tractament de residus. En aquesta reunió amb Asfplant hem fet un xicotet pas, però obrim una via de col•laboració amb aquesta entitat per a millorar els nostres processos” i afig que “és una aposta per la implicació de tots els sectors en el tractament de residus que mantindrem en el temps i que tenim la intenció d'ampliar en el futur”, tenint en compte, a més, que estan duent a terme acords d'aquest tipus amb la resta de Consorcis de la Comunitat Valenciana.

Finalment, Ignasi Garcia argumenta que “és necessari posar en marxa un pla d'ecoparcs en el Consorci C2 que tinga en compte factors com aquest, ja que en Reciplasa es van tractar en el passat 2019 més de 3.000 tones de poda. Però el citat programa d'instal•lacions de reciclatge ha de contemplar altres aspectes i garantir la coordinació entre ajuntaments i el propi consorci”.