Noticias Castellón
viernes, 19 de abril de 2024 | Última actualización: 17:39

PSPV i Compromís presenten una declaració institucional demanant la baixada de la pressió fiscal al sector ceràmic

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 50 segundos

Noticias Relacionadas

Castellón Información

Els grups polítics de PSPV i Compromís a l'Ajuntament de Castelló, integrants de l'equip de govern, han presentat una declaració institucional de cara a la celebració del proper plenari del dia 27 d'octubre en la qual es trasllada, al Govern Central, el malestar de l'Ajuntament de Castelló per l'increment de la pressió fiscal al sector ceràmic, a través de l'Impost de Societats, i es demana, al president del Govern en funcions, que torne a establir un tipus del 12% en l'Impost de Societats.

La declaració recorda que el Consell de Ministres ha aprovat el reial decret que reforma el pagament fraccionat de l'Impost de Societats, que passa del 12% actual al 23%, amb l'objectiu de recaptar 8.000 milions d'euros més. El decret-llei estableix un tipus mínim del 23% per a aquelles empreses que facturen més de 10 milions d'euros anuals i que estarà en vigor, com a mínim, enguany i el que ve, encara que no es descarta que també s'aplique en 2018 en funció de l'evolució del dèficit.

Els representants del PSPV i Compromís lamenten que “aquesta mesura s'aplica en un moment en el qual els ingressos per pagament fraccionat de les empreses estan caent més del 50% com a conseqüència de la rebaixa de l'impost, que va entrar en vigor de forma escalonada en 2015 i 2016 i per la desaparició enguany del tipus mínim del 12% dels pagaments fraccionats”. En la pràctica, aquesta mesura suposa augmentar la fiscalitat de les grans empreses, "però tindrà efectes en una indústria especialment sensible com és la ceràmica, que pateix les incerteses per l'evolució del dúmping xinés i el Brexit. A més, el sector ha vist com es reduïa la revisió de la retribució a la cogeneració en un 24%, que s'uneix a l'efecte de la taxa del gas imposada pel Govern" han explicat.

En darrer lloc, des del grup socialista i de Compromís també recorden que els agents socials, tant la patronal com els sindicats, han reaccionat contra la iniciativa del Govern, en considerar que pot afectar a l'ocupació i la inversió, “d'ací la necessitat que el Govern Central retire aquesta mesura” han conclòs.