domingo, 29 de noviembre, 2020  |  
Els socialistes d’Alcalà-Alcossebre lamenten que l’Ajuntament haja gastat 70.000 euros en un procés judicial contra un funcionari Els socialistes d’Alcalà-Alcossebre lamenten que l’Ajuntament haja gastat 70.000 euros en un procés judicial contra un funcionari

- 20 octubre, 2020 -

El cost dels honoraris del lletrat que defensava els interessos de l'ajuntament van ascendir a 4.235 euros en primera instància i a 2.117 euros... Els socialistes d’Alcalà-Alcossebre lamenten que l’Ajuntament haja gastat 70.000 euros en un procés judicial contra un funcionari

El cost dels honoraris del lletrat que defensava els interessos de l’ajuntament van ascendir a 4.235 euros en primera instància i a 2.117 euros en segona instància

Castellón Información

El PSPV-PSOE d’Alcalà de Xivert-Alcossebre ha criticat que l’ajuntament haja hagut de gastar més de 7.000 euros en el procés judicial iniciat arran d’un decret que va aprovar l’equip de govern del Partit Popular per a evitar que un funcionari ocupara un lloc vacant, que havia sol•licitat ocupar a causa de la seua edat i per motius de salut. Un litigi que l’equip de govern del PP havia recorregut al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) i que ha perdut.

Tal com es recull en l’escrit de resposta a la pregunta presentada per la regidora socialista, Tina Arnau, el cost dels honoraris del lletrat que defensava els interessos de l’ajuntament van ascendir a 4.235 euros en primera instància i a 2.117 euros en segona instància. A més, el cost en procuradors va ser de 565,76 euros en primera instància i 175,5 euros en segona instància. En total, suposa un dispendi de 7.093,26 euros. Respecte als costos processals, encara no s’han taxat ni han sigut aprovats, per la qual cosa s’ha sol•licitat per registre que, quan estiguen valorats, es notifiquen al grup municipal socialista.

El grup municipal socialista considera que esta despesa es podria haver evitat si l’alcalde del PP Francisco Juan haguera atés la “legítima petició” del treballador i no s’haguera obstinat a destinar-lo a un altre departament. “No se sap per què raó, l’equip de govern de Francisco Juan va decidir que era millor modificar la relació de places i destinar este funcionari al departament de Serveis Socials, en unes tasques que res tenien a veure amb la seua carrera professional”, expliquen.

La persona afectada va denunciar el trasllat i els tribunals li van donar la raó. No obstant això, el govern del Partit Popular, en lloc de rectificar, va recórrer la sentència i, fa uns dies, els tribunals li van tornar a negar la raó, obligant a anul•lar tot el procés realitzat l’any 2014.

Els fets

Els fets es remunten a 2014 quan un funcionari va demanar passar a segona activitat dins del seu departament, on hi havia una plaça vacant. En canvi, esta petició no va ser atesa i l’equip de govern del PP va aprovar un decret d’alcaldia amb el propòsit d’evitar que el funcionari ocupara el lloc vacant, i se’l va destinar a Serveis Socials.

El TSJCV ha confirmat la nul•litat d’este decret d’alcaldia aprovat el 30 d’abril de 2014 en considerar que “el canvi en la Relació de Llocs de treball (RPT) no tenia com a finalitat la millora del servei o prestar un millor servei sinó traslladar a l’afectat”, qui va ser destinat al Departament de Serveis Socials, en contra de la seua petició. A més, el tribunal considera que la modificació de la RPT va obeir a “motius espuris”.

La sentència recull que la prova testifical resulta “demolidora”, ja que un testimoni assegura que “se li va demanar un informe amb presses, posant en relleu que, en una petició amb tanta urgència, ‘alguna cosa amagava l’ajuntament’ i que, quan va conéixer la finalitat, es va negar a signar-ho”.

El TSJCV torna a donar la raó en desestimar el recurs que havia interposat l’ajuntament contra la sentència del 20 de gener de 2016 del Jutjat contenciós administratiu número 1 de Castelló que ja va fallar anul•lant la resolució. El procés ha sigut llarg i, lamentablement, l’afectat no podrà beneficiar-se de la nul•litat del procés perquè ja s’ha jubilat.

Cal assenyalar que la sentència no és ferma però l’ajuntament l’ha acatada i en l’últim ple es va aprovar anul•lar el procés de 2014 que va impedir al funcionari el seu legítim trasllat al lloc que va sol•licitar. A més, de conformitat amb l’article 139.2 de la Llei 29/1998 escau imposar les costes en haver sigut desestimat el recurs.

Google+
Whatsapp Telegram