Noticias Castellón
jueves, 28 de marzo de 2024 | Última actualización: 21:59

Representació de l'UJI a la segona edició de l'esdeveniment Talent Audiovisual Universitari

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 11 segundos

Noticias Relacionadas

La vida es Drag i Visibles busquen conscienciar i generar un impacte positiu en diferents col·lectius

Castellón Información

La Comissió Organitzadora de la segona edició de l'esdeveniment Talent Audiovisual Universitari ha seleccionat dues propostes d'alumnat de la Universitat Jaume I de Castelló per a participar en la seva segona edició, que se celebrarà el pròxim 5 de juny al Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València, amfitriona d'aquesta segona edició.

Els projectes seleccionats aquest any per part de l'UJI han estat la webserie musical La vida és Drag i la sèrie documental Visibles, dos projectes que busquen conscienciar i generar un impacte positiu en diferents col·lectius com el LGTB o les persones amb diversitat funcional. Per a la selecció i preparació d'aquests projectes ha resultat fonamental la col·laboració del Màster en Noves Tendències i Processos d'Innovació en Comunicació de l'UJI i l'associació de productors AVANT.

La vida és Drag és un projecte que neix de l'estudiantat de Comunicació Audiovisual Paula Abellán Castillo, José Luis Roglá Lacueva, Joan Milián Yeste, Paula Tórtola Alonso i Neus Monmeneu Salavert amb el qual pretenen millorar la visibilització del col·lectiu LGTB i en concret de les drag queens. A través de 6 episodis, d'aproximadament 5 minuts cadascun, La vida és Drag mostrarà les dificultats econòmiques, familiars i socials per les quals ha de passar Fernando Palazuelo: sastre de dia i drag queen de nit.

Lucía Sáiz. Proyecto VisiblesPer la seua banda, la sèrie documental Visibles, de Lucía Sáiz Alegre, té com a objectiu reflectir al llarg dels seus 13 capítols el dia a dia de persones amb diferents diversitats funcionals. A través del testimoni de dos protagonistes per capítol i d'intervencions de diferents professionals, Visibles té l'objectiu de trencar amb l'estigma i visibilitzar a persones que sofreixen autisme, síndrome de Down, esquizofrènia o esclerosi múltiple, entre altres.

L'esdeveniment, que pretén generar sinergies entre les universitats i el sector audiovisual de la Comunitat Valenciana, està organitzat per À Punt Media, la Universitat de València, la Universitat d'Alacant, la Universitat Cardenal Herrera-CEU, la Universitat Jaume I de Castellón, la Universitat Politècnica de València i Universitat Miguel Hernández. A més compta amb la col·laboració de les diferents associacions de productors valencians. La celebració d'aquesta convocatòria audiovisual s'emmarca dins de la política de col·laboració entre les universitats valencianes, i À Punt, concretada amb la signatura de convenis marc en matèria acadèmica, científica i cultural suscirtos per la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació.