Noticias Castellón
jueves, 28 de marzo de 2024 | Última actualización: 23:00

Técnics del PEU de l'UJI visiten el nord de Catalunya per aprendre noves iniciatives

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 48 segundos

Noticias Relacionadas

Entre els projectes visitats destaca el Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí

Castellón Información

La xarxa de tècnics, agents culturals i de desenvolupament local del Programa d'Extensió Universitària de l'UJI ha viatjat al nord de Catalunya per conèixer en una visita tècnica diverses iniciatives culturals que allí s'estan desenvolupant.

Una activitat formativa que respon al model cultural UJI-encultura i que es realitza anualment des del PEU perquè aquelles persones interessades puguen conèixer projectes que es desenvolupen en altres territoris i, a la tornada, aplicar els coneixements adquirits i prendre model per a noves idees al territori castellonenc. En aquesta ocasió la visita tècnica els ha permès conèixer de primera mà iniciatives lligades a temes com el patrimoni, el paisatge, la ruralitat i la cooperació.

Una d'aquestes iniciatives va ser l'Observatori del Paisatge de Catalunya, amb un model de treball basat en la participació de la societat civil. Arran de la visita va sorgir un valuós intercanvi d'informació i especial lligam entre els tècnics locals i tècnics visitants que consideren l'observatori un model a seguir quant al seu treball en temes de paisatge, com la pedra en sec o les carreteres paisatgístiques.

Entre els projectes visitats també destaca el Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí, que es va mostrar com un exemple de museu sobre la vida rural entès com un centre de debat amb un important projecte educatiu que exposa temes i preocupacions actuals de la societat, com la contaminació o l'ús del plàstic. D'aquesta forma el museu aconsegueix formar part de la vida quotidiana del territori.

D'altra banda, i des d'una òptica més artística es va aprendre sobre una original forma de residències artístiques i rutes senderistes que valoren l'art a través de l'experiència de Clara Gari, la directora del centre Nau Côclea. I també en aquesta línia, Parc Art, un gran jardí d'estructures artístiques contemporànies amb quasi 350 peces a l'aire lliure creat a partir de l'especial forma d'estimar l'art i vocació per la creativitat de Jaume Roser.