miércoles, 25 de noviembre, 2020  |  
Ajuntament i Diputació sumen esforços per consolidar com esdeveniment cultural el Misteri de Castelló Ajuntament i Diputació sumen esforços per consolidar com esdeveniment cultural el Misteri de Castelló

- 8 octubre, 2019 -

En l'acte de presentació s'ha donat a conèixer el cartell anunciador, amb fotografia de Juan Pérez Miralles i disseny d'Arc Estudi Ajuntament i Diputació sumen esforços per consolidar com esdeveniment cultural el Misteri de Castelló

En l’acte de presentació s’ha donat a conèixer el cartell que anuncia enguany el Misteri, amb fotografia de Juan Pérez Miralles i disseny d’Arc Estudi

Castellón Información

L’associació cultural Misteri de Castelló ha presentat avui la pròxima representació del Misteri de Castelló, que serà el 8 de novembre, a les 22 h, a la concatedral de Santa Maria, amb entrada lliure.

La presentació del Misteri de Castelló 2019 ha estat a càrrec del president de l’associació, Fernando Vilar, la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, Verónica Ruiz i Ruth Sanz, diputada de Cultura de la Diputació de Castelló. També ha intervingut en l’acte el director artístic de la representació, Santi López.

En l’acte de presentació s’ha donat a conèixer el cartell que anuncia enguany el Misteri, amb fotografia de Juan Pérez Miralles i disseny d’Arc Estudi. Per la seua banda, Santi López ha explicat els arranjaments musicals i la composició que ha fet el compositor castellonenc Paco Signes, exdirector de la Banda Municipal de Castelló, per a completar la composició musical de Matilde Salvador de 1999. La coral Juan Ramon Herrero, acompanyada de l’organista Héctor Chabrera, ha interpretat una de les peces composades per Signes i ha desvetllat aixina una de les novetats d’enguany del Misteri de Castelló. També s’han donat a conèixer els noms dels intèrprets d’enguany, dels quals cal destacar que Francesca Sales, Pedro Quiralte i Joan Antoni Castell repetiran en els papers protagonistes.

El Misteri de Castelló compta enguany, de bell nou, amb el patrocini de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló i de la Diputació provincial. Verónica Ruiz, regidora de Cultura de Castelló, ha reconegut «la tasca de les més de 200 persones que participen en aquesta representació, entre actors i actrius, cantants i voluntaris de l’organització, que fan una feina impecable, per tal de portar endavant una representació tradicional amb més de cinc segles d’història, i que implica a nombrosos grups de teatre de la ciutat». Per la seua banda, la diputada de cultura, Ruth Sanz, ha fet una valoració positiva de la iniciativa ciutadana per recuperar i mantindre aquest patrimoni cultural, a través de l’associació cultural Misteri de Castelló.

El president de l’associació cultural Misteri de Castelló ha finalitzat la seua intervenció i l’acte de presentació dient que «el Misteri de Castelló encara necessita més recorregut, més temps, més voluntat, més il·lusió i més diners per aixecar el vol, per albirar la possibilitat de consolidar-se com a esdeveniment cultural i generar cohesió social, orgull identitari i turisme cultural per a la ciutat».

Google+
Whatsapp Telegram