Viernes, 22 de marzo, 2019  |  

- 16 mayo, 2018 -

L'acte comptarà amb la presència d'Etna Ferrero, filla de Matilde Escuder i Carlos Ramos, ex-alumne de Matilde Escuder entre altres

L’acte comptarà amb la presència d’Etna Ferrero, filla de Matilde Escuder; Carlos Ramos, ex-alumne de Matilde Escuder; Lluís Meseguer, catedràtic de l’UJI

Castellón Información

La Llotja del Cànem acull el divendres 18 de maig de 2018, a les 19:30 hores, la presentació del llibre ‘Matilde Escuder. Maestra libertaria y racionalista. Una historia de vida’ de Manel Martí Puig, editat per Publicacions de la Universitat Jaume I. L’acte comptarà amb la presència d’Etna Ferrero, filla de Matilde Escuder; Carlos Ramos, ex-alumne de Matilde Escuder; Lluís Meseguer, catedràtic de la Universitat Jaume I i l’autor.

Matilde Escuder Vicente (1913-2006) no ha sigut, fins a l’actualitat, suficientment coneguda i difosa. La personalitat del pedagog Félix Carrasquer Launed, la seua parella, eclipsen una realitat que la va acompanyar en els seus treballs, i que exigeix la reivindicació per la seua participació anònima i efectiva.

Matilde Escuder, com altres mestres, va trencar motles. Representant singular de les dones transgressores nascudes al començament del segle XX, la seua biografia transcorre per tots els espais que elles es van veure obligades a transitar: la guerra des d’una posició revolucionària, la lluita per la supervivència en la cruel postguerra, la dura vida en les presons franquistes, l’exili d’un país que no acceptava les seues idees ni les seues conductes lliures, però també la satisfacció de poder viure en i amb un grup de persones que van compartir ideals.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *