Noticias Castellón
martes, 23 de abril de 2024 | Última actualización: 20:19

La Xarxa Tortuga i AIRE creen la primera edició del Premi de Recerca en Resiliència Mónica García-Renedo

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 57 segundos

Noticias Relacionadas

Castellón Información 

L'Associació per a la Recerca de la Resiliència AIRE, de la qual forma part personal investigador de la Universitat Jaume I de Castelló, en col·laboració amb la Red Tortuga ha convocat el I Premi de Recerca en Resiliència Mónica García-Renedo, en homenatge a aquesta investigadora morta recentment i que té com a objectiu fomentar i impulsar la recerca en resiliència, tant des de la recerca bàsica com des de la pràctica sistematitzada de promoció de resiliència.

Podran presentar-se al premi tant recerques sobre resiliència amb resultats rellevants com a programes de promoció de resiliència, dissenyats, desenvolupats i avaluats com a tals. En tots dos casos han de ser treballs inèdits i que suposin un avanç en el coneixement i les aplicacions del paradigma de resiliència en les ciències socials.

El termini de presentació finalitza a les 24 hores (peninsulars) del 14 de setembre de 2017.Els treballs s'enviaran per correu electrònic en format pdf a l'adreça info@aireresiliencia.org amb el següent assumpte en el correu: Premi de Recerca Mónica García-Renedo.

Mónica García Renedo va ser tècnica en l'Observatori Psicosocial de Recursos en Situacions de Desastre (OPSIDE) de l'Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat (OCDS) de la Universitat Jaume I i va faltarel passat 13 de març. La investigadora estava vinculada en accions relacionades amb la promoció de la resiliència i els impactes psicosocials del desplaçament forçat en la infància colombiana. Entre altres aportacions en aquest àmbit destaca el llibre 'Resiliencia y duelo en el contexto educativo'  editat per Publicacions Universitat Jaume I en 2013 dins de la col·lecció Cooperació i solidaritat.

L'Associació AIRE neix al juliol de 2014 fruit de les inquietuds recollides a l'II Congrés Europeu de Resiliència, en el qual es va detectar la necessitat de trobar un espai per compartir, des de diferents àmbits, les recerques i pràctiques professionals que sobre la resiliència estan desenvolupant-se en l'àmbit internacional, especialment d'àmbit europeu i llatinoamericà. Actualment pertanyen a aquesta associació diversos investigadors de diferents universitats, entre elles la universitat púbica de Castelló amb el grup sobre resiliència en el context educatiu i en desastres i emergències, del que formava part la doctora Mónica García-Renedo.