lunes, 18 de enero, 2021  |  
El PP de Vila-real denuncia que “Benlloch ha fet cas omís a les nostres propostes per a recuperar l’ambulatori de Torrehemosa” El PP de Vila-real denuncia que “Benlloch ha fet cas omís a les nostres propostes per a recuperar l’ambulatori de Torrehemosa”

- 15 octubre, 2019 -

Folgado: "Presentarem una moció per a reclamar al Consell les infraestructures pendents davant l'apagada reivindicativa de l'ajuntament i el deute de 3,8 milions del... El PP de Vila-real denuncia que “Benlloch ha fet cas omís a les nostres propostes per a recuperar l’ambulatori de Torrehemosa”

Folgado: «Presentarem una moció per a reclamar al Consell les infraestructures pendents davant l’apagada reivindicativa de l’ajuntament i el deute de 3,8 milions del Botànic»

Vila-real Informació/S.N.

El PP de Vila-real exigeix la recuperació del servei d’atenció Primària Verge de Gràcia, conegut com ambulatori de Torrehermosa, que va ser suprimit en 2016 deixant a prop de 3.000 veïns sobretot gent major de la zona centre sense aquesta atenció, ja que el centre encara conserva les especialitats. El portaveu de la formació, Héctor Folgado, i la diputada vila-realenca a les Corts Valencianes, Marisa Mezquita, han comparegut a les portes del mateix centre de salut.

Folgado ha lamentat l’apagada reivindicativa de l’equip de govern ara que el PSOE governa en l’executiu central, Consell i Diputació. “Mentre això ocorre s’ha decidit una ‘pujada de la contribució al 10%, fent que paguen sempre els mateixos, en lloc de controlar la despesa”, lamenta. El portaveu explica que en pròxim ple es presentarà una moció centrada en quatre grans blocs. El primer, el pagament del deute per part de la Generalitat que ascendeix a 3,8 milions d’euros en ajudes, 1,8 dels quals son de la passada legislatura. El segon punt fa referència a l’impuls d’infraestructures de gran rellevància com la Ronda sud Oest, “que va començar amb el moviment de terres abans de les eleccions, i tot i que, sembla que va endavant, no tindrà un enllaç amb la n-340, per tant reclamen aquesta connexió i el pagament de les expropiacions que van assumir l’Ajuntament per part de la Generalitat. També es reivindica el desdoblament de la carretera d’Onda i de Borriana, “tot i que la consellera va dir que ho deixaria per pròximes legislatures”. La proposta inclou la petició de millores també d’infraestructures com els col·lectors d’aigües pluvials. “La solució per a l’EDAR Vora Riu va vindre amb una promesa per art de la Generalitat que l’estalvi anaven a repercutir en inversions per a Vila-real per a millorar la situació davant les inundacions”, apunta. En matèria educativa recorda que l’única inversió va ser un ascensor a l’Escultor Ortells. “La comunitat educativa ha hagut d’esperar cinc anys per a tindre l’aulari d’Infantil. Ara hi ha altres reptes per davant com el nou Escultor Ortells, els tres gimnasos i el quart institut per a la zona nord de Vila-real per a apropar el Batxillerat a totes les zones del poble. En aquest sentit ni la Generalitat ha escomès res ni l’Ajuntament ha proposat un terreny”. I per últim, una petició centrada en infraestructures sanitàries.

La diputada Mezquita ha anunciat l’engegada de la campanya ‘retallades Tour’ on es vol fer incidència de la “supressió de serveis que han hagut de patir la ciutadania”. Mezquita recorda la supressió del servei atenció primària en gener de 2016. “Un gran nombre de residents de la zona centre, sobretot majors, van haver de ser traslladats a altres centres, el que va provocar una saturació del servei, a més de la impossibilitat de desplaçar-se a peu al seu ambulatori, deixant sense un servei de proximitat a aquestes quasi 3000 persones”. “Des del PP sempre hem apostat per un servei proper i prova d’això són el centre del salut del Pilar o el de la Plana, on s’està patint unes deficiències de prestació de serveis, a pesar dels grans esforços del personal sanitari. “Els pacients han patit en els cinc últims anys una llista d’espera en les proves de diagnòstic d’oncologia de catorze mesos. Tampoc hi ha hagut cap inversió en obres i en serveis”, lamenta i afig que la província de Castelló té una llista d’espera mitjana de 113 dies respecte als 100 de la Comunitat Valenciana.

Marisa Mezquita ha denunciat que “Ximo Puig i Mónica Oltra han optat per prioritzar despeses i ajudes qüestionables, com les televisions dels germans Puig o entitats independentistes i la disputa de càrrecs, a més de l’augment d’alts càrrecs i assessors. «Des del Partit Popular treballarem per a recuperar l’atenció primària en el centre de Torrehermosa, per a minorar les llistes d’espera, i perquè l’Hospital Provincial mantinga el seu prestigi i continue sent l’hospital de referència que tots hem conegut fins ara».

Mezquita assegura que fins a la data s’han fet nombroses propostes per a facilitar la recuperació del servei. “Hem suggerit la connexió amb la plata alta de la Biblioteca del carrer Solades o la negociació amb Telefònica per a l’ús del seu edifici però mai han sigut tingudes en compte per l’equip de govern”, lamenta

Google+
Whatsapp Telegram