lunes, 30 de noviembre, 2020  |  
El PP d’Onda lamenta la falta de previsió de l’Ajuntament front a les possibles inundacions El PP d’Onda lamenta la falta de previsió de l’Ajuntament front a les possibles inundacions

- 31 octubre, 2017 -

Critiquen que des que governa el cuatripartito s'haja optat per no escometre cap millora i recorden la necessitat de canalitzar la Rasa Sala El PP d’Onda lamenta la falta de previsió de l’Ajuntament front a les possibles inundacions

Critiquen que des que governa el cuatripartito s’haja optat per no escometre cap millora i recorden la necessitat de canalitzar la Rasa Sala

Castellón Información

El Partit Popular ha lamentat avui l’oblit del cuatripartito d’Onda per a actuar contra les inundacions. De fet, des que governa Huguet amb els seus socis s’han paralitzat les obres de millora que en la passada legislatura s’anaven escometent per a evitar inundacions.

Tal com ha lamentat avui la portaveu del Partit Popular a Onda, Carmina Ballester, “en el passat manat el PP tenia clar que pel descontrol dels socialistes hi havia zones en la ciutat que tenien problemes d’inundacions a la mínima que plovia” i per açò es va projectar un pla a mitjà i llarg termini per a anar adequant les zones inundables.

En canvi, des que governa Huguet amb els pitjors resultats de la història, “la gestió ha quedat paralitzada però, sobretot, aquest tipus de millores”. A més, una de les qüestions clau és la canalització de la Rasa Sala. Aquesta llera natural no va ser canalitzat l’any 1999, com recomanava el planejament urbanístic i el PSOE va permetre construir en zones que són inundables “El que ara genera problemes cada vegada que plou”, tal com assenyala Ballester.

A açò se li uneix que al novembre de 2015 el Consell va publicar un decret a través del com d’aprovava el nou Patricova. En aquest pla es reconeix que la zona entre l’avinguda Serra d’Espadà i l’avinguda Constitució són zones inundables.

Segons aquesta normativa “és necessària la coordinació entre totes les administracions públiques per a reduir les inundacions”. A aquest context s’uneix que, tal com explica l’edil del PP, “el nou equip de govern ha obviat les necessitats que té la localitat d’Onda en matèria de prevenció a l’hora de netejar les zones més complexes”.

De fet, els populars han sol·licitat en diverses ocasions “que es realitze un treball continue per a netejar i buidar les lleres de canyes i mala herba” tal com es realitzava la passada legislatura. “I pensem que el cuatripartito han de ser contundents a l’hora de reclamar el que de debò necessita la ciutat”.

A més, “el greu error que s’haja permès construir un pàrquing de caravanes en aquesta zona amb el greu risc que implica”. Un projecte que el PP ha qüestionat ja que no ha tingut accés als permisos per a poder instal·lar aquesta activitat en una zona tan complicada i amb tant risc.

Google+
Whatsapp Telegram