Jueves, 29 de octubre, 2020  |  
L’Ajuntament d’Onda segueix sense activar beques formatives per als joves segons els populars L’Ajuntament d’Onda segueix sense activar beques formatives per als joves segons els populars

- 30 enero, 2017 -

Exigeixen a Huguet que active inmediatament aquestes ajudes que el PP va ficar en marxa per a millorar la formació i les oportunitats laborals... L’Ajuntament d’Onda segueix sense activar beques formatives per als joves segons els populars

Castellón Información

El cuatripartit d’Onda ha deixat passar tot el mes de gener sense convocar les beques formatives que el Partit Popular va engegar la legislatura passada. L’alcalde sostingut pels seus socis del cuatripartito va decidir retallar la inversió en aquestes ajudes però gràcies a la intervenció del PP, el pressupost es va augmentar en 20.000 euros perquè es recuperar la inversió que el PP feia en aquestes beques.

No obstant açò, tal com ha explicat l’edil del PP, Carmina Ballester, “ha passat un mes i no se sap gens d’aquestes beques”. La regidora recorda que la passada legislatura, el PP activava aquestes beques de tal manera que beneficiava a un grup de joves de gener a juny i, el segon, de juliol a desembre. Enguany, encara que es mantinguen el nombre de beques, ja s’ha retallat els diners de l’Ajuntament a causa que al gener cap jóven d’Onda ha pogut ocupar aquestes beques.

El Partit Popular, en l’anterior legislatura, en una clara aposta per la formació dels joves d’Onda va ficar en marxa aquest sistema de beques que suposaven 40 beques semestrals dirigides als ondenses que havien acabat els seus estudis en els últims 5 anys. Es tractava de beques que implicaven unes jornades de treball formatiu de 35 hores setmanals i amb una retribució d’1.000 euros mensuals.

A açò se li afegien beques d’estiu per als joves que estigueren cursant estudis, i la creació també de les beques per a persones amb alguna discapacitat i per a víctimes de la violència de gènere. “El únic objectiu era ajudar als ondenses a completar la seua formació i a tenir més possibilitats de trobar una ocupació de qualitat”, ja que totes les beques es vinculaven amb els estudis de cada persona.

En aquest sentit, l’edil ha recordat que “este és un dels compromisos que vam imposar perquè el cuatripartito assumira per a poder avalar el pressupost i no anem a permetre que deixen en l’oblit aquesta exigència”. cal recordar que l’equip de govern del PP va destinar més d’1,2 milions d’euros a aquestes beques que van beneficiar a 282 joves ondenses des de 2012 a 2015. “No obstant, una de les primeres mesures que va acordar el cuatripartito l’any passat va ser retallar el nombre de beques malgrat heretar un ajuntament sanejat”, explica Ballester.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *