Lunes, 26 de octubre, 2020  |  
El Ple d’Alcora aprove per unanimitat un pla d’impuls econòmic i social per a reactivar d’aquest municipi de L’Alcalatén El Ple d’Alcora aprove per unanimitat un pla d’impuls econòmic i social per a reactivar d’aquest municipi de L’Alcalatén

- 29 septiembre, 2020 -

La finalitat és “reactivar la localitat i continuar fent front a la crisi socioeconòmica derivada de la pandèmia del Covid-19” El Ple d’Alcora aprove per unanimitat un pla d’impuls econòmic i social per a reactivar d’aquest municipi de L’Alcalatén

La finalitat és “reactivar la localitat i continuar fent front a la crisi socioeconòmica derivada de la pandèmia del Covid-19”

Castellón Información

El Ple ha aprovat per unanimitat –vots a favor de PSOE, PP i Més l’Alcora– un pla d’impuls econòmic i social per a l’Alcora amb la finalitat de “reactivar la localitat i continuar fent front a la crisi socioeconòmica derivada de la pandèmia del Covid-19”.

El regidor d’Hisenda, Robert Tena, ha explicat que el programa es compon de 10 mesures que s’aplicaran en 2021.

Ajudes econòmiques individuals: L’Ajuntament augmentarà un 25% les ajudes econòmiques individuals respecte a les atorgades durant 2020. Es tracta de prestacions orientades a fer efectiu el dret a la protecció social en situacions de vulnerabilitat, en les quals les persones manquen dels mitjans per a cobrir les seues necessitats bàsiques.

Ajudes pagament IBI: A més, dins de les prestacions econòmiques individuals, es mantindrà en 2021 l’ajuda extraordinària per al pagament de l’IBI, mesura impulsada enguany.

Bonificació immobles ús residencial: L’Ajuntament modificarà l’ordenança fiscal de l’IBI per a incorporar una bonificació del 95% per als immobles d’ús residencial destinats a lloguer d’habitatge amb renda limitada per una norma jurídica.

Bonificació IAE noves activitats: També es modificarà l’ordenança de l’Impost d’activitats Econòmiques per a assegurar una bonificació del 50% d’aquest impost els 5 primers anys de les noves activitats empresarials.

Ampliació Bonificacions IAE de la contractació

El consistori ampliarà les bonificacions a la contractació del personal indefinit en l’Impost d’activitats Econòmiques amb la finalitat de fomentar l’ocupació estable i duradora.

Taula de treball social

Altra de les mesures aprovades és la creació d’una taula de treball composta per Creu Roja, Cáritas i l’àrea de Serveis Socials d’Ajuntament amb la finalitat d’unir esforços i coordinar iniciatives per a donar resposta a les necessitats econòmiques i socials de les famílies més vulnerables.

Línia d’ajudes

El consistori ha adquirit, així mateix, el compromís de crear una línia d’ajudes en el pressupost de 2021 per tal d’ajudar a aquells autònoms que, a dia de hui, no han pogut reprendre la seua activitat professional de manera continuada, com és el cas del sector de l’oci nocturn. A més, aquest compromís s’ampliaria a la resta d’autònoms en el cas que veren la seua activitat professional cessada per l’administració a causa de l’actual situació de pandèmia mundial.

Ajudes a emprenedors

Respecte a emprenedors, el Ple ha acordat crear una partida pressupostària en 2021 per a fomentar i ajudar a la creació de noves empreses.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *