Domingo, 27 de septiembre, 2020  |  
Martínez preveu l’injecció de 2 milions d’euros per a fer front a la crisi de la Covid-19 a Peníscola Martínez preveu l’injecció de 2 milions d’euros per a fer front a la crisi de la Covid-19 a Peníscola

- 8 mayo, 2020 -

A més, ha anunciat que estan estudiant la reducció d'una altra mena de taxes relatives a l'execució d'obres, entre altres Martínez preveu l’injecció de 2 milions d’euros per a fer front a la crisi de la Covid-19 a Peníscola

A més, ha anunciat que estan estudiant la reducció d’una altra mena de taxes relatives a l’execució d’obres, entre altres

Castellón Información

L’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, ha convocat aquesta setmana una nova Junta de Portaveus, la tercera d’aquesta crisi, per traslladar als grups municipals dos paquets de mesures per a la reactivació econòmica de la localitat.

En primer lloc, l’aldalde ha comunicat un paquet de mesures de benefici a empreses i autònoms de la localitat que contempla l’eliminació de les taxes d’ocupació de via pública per a restauració i comerços, la qual cosa inclou els mercats ambulants també. A més, ha anunciat la rebaixa dels cànons per a les empreses que exploten espais públics, com els serveis a la platja o el centre social.

Martínez, a més, ha anunciat que estan estudiant la reducció d’una altra mena de taxes relatives a l’execució d’obres, entre altres.

“Aquesta iniciativa suposarà que les empreses locals i els autònoms deixaran de pagar a l’Ajuntament un muntant important de diners que podria superar el milió i mig d’euros” ha explicat el mateix alcalde, qui ha avançat modificacions pressupostàries que hauran d’ajustar aquesta minva d’ingressos en les arques municipals en favor del teixit empresarial local.

El segon paquet de mesures contempla una línia d’ajudes directes a les petites empreses i autònoms que hagen cessat en la seua activitat o hagen minvat de manera substanciosaels seus ingressos, així com incentius per a aquells que han d’implementar millores en els seus locals per a reprendre amb seguretat la seua activitat

“Volem estar amb els qui ho estan passant malament en aquesta crisi i fer costat als qui, amb valentia, aposten per la reactivació econòmica, estarem amb ells” ha assegurat l’alcalde, que ha afegit l’anunci de mesures de promoció de l’ocupació amb l’impuls d’un ambiciós Pla d’Ocupació Local.

Aquest segon paquet de mesures està quantificat en més de mig milió d’euros, que l’Ajuntament destinarà a la reactivació econòmica i pal·liar els efectes de la crisi en la localitat.

Durant la Junta de Portaveus tots els representants dels grups polítics van donar suport a les iniciatives proposades pel primer edil i van aportar idees i suggeriments per a la declaració institucional, que es preveu elevar al pròxim ple municipal, en la qual s’expliciten totes les mesures de consens en un decàleg.

Desinfecció en centres educatius

Des de l’inici de l’Estat d’Alarma provocat per la crisi sanitària del Covid-19 s’estan duent a terme treballs diaris de desinfecció i neteja en via pública i espais públics.

L’empresa concessionària del servei de neteja municipal, Fobesa, és l’encarregada de la desinfecció en aquests espais, amb maquinària com la hidronetejadora i la cuba, amb els seus respectius operaris. A aquestes tasques se sumen, a més, les habituals de neteja de vials.

En resposta a la petició de la Conselleria d’Educació, ahir es va dur a terme la neteja, desinfecció i posada a punt de les instal·lacions del Col·legi d’Educació Infantil i Primària Jaime Sanz. Els operaris van procedir a fer les tasques per tot el conjunt del centre.

L’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, ha agraït “a tots el seu esforç, des de les regidories i empleats municipals, a altres administracions, perquè només junts i coordinats, amb esforços conjunts, aconseguirem eixir d’aquesta”. Així mateix, el primer edil s’ha compromés a “continuar apostant per destinar tots els recursos que siguen necessaris per a lluitar contra aquesta pandèmia i mantindre el nostre municipi com un municipi lliure de Covid19″.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *