Domingo, 9 de agosto, 2020  |  
El passeig marítim d’Almassora, una altra de les reivindicacions històriques de la platja El passeig marítim d’Almassora, una altra de les reivindicacions històriques de la platja

- 9 julio, 2020 -

Aquesta construcció es reclama des de l'any 2003, tot i que es va presentar un projecte en 2006 que no va tirar endavant El passeig marítim d’Almassora, una altra de les reivindicacions històriques de la platja

Aquesta construcció es reclama per part del municipi des de l’any 2003, tot i que es va presentar un projecte en 2006 que no es va tirar endavant

“Indiscutiblement és un pegat que amb cada turmenta i temporal marítim…es queden com es queden”, opina Yago Alvariño, President de l’Associació de la Platja d’Almassora, sobre la passarel·la de fusta que decora la sorra de la costa. La platja d’aquest poble arrastra diversos problemes històrics que amb els últims temporals s’han agreujat, com és el cas de la regressió del litoral (prem aquí per saber-ne més). En aquest cas, Alvariño opina sobre eixe passeig marítim (reivindicació del qual va començar en l’any 2003) i que a dia de hui, 2020: “seguim sense tenir passeig marítim”

Tàrsila Galdón/Castellón Información

El regidor  de Serveis Públics, Platges i Turisme, Joan Antoni Trenco, explica que de moment, no hi ha cap projecte sobre la taula: “nosaltres volíem que es fera en la zona de la sorra per tal d’evitar la part dels veïns, però ara tot està aturat”. En realitat, per entendre aquesta problemàtica cal remontarse a l’any 2003, quan la localitat ja va començar a demanar eixe passeig marítim.

A l’any 2009 l’alcalde de la ciutat, Vicente Casanova, va haver de desplaçar-se a Madrid per tal de transmetre la posició del poble al projecte presentat per la Direcció General de Costes. Cal tindre en compte que aquest projecte editat per Costes es va presentar a l’any 2006 i va estar publicat al BOE, concretament, el 7 d’agost. El problema principal és que aquest projecte no va estar acceptat pel municipi perquè per dur-lo a terme era necessari expropiar  les terrasses d’algunes vivendes. 

Playa Almassora

Aquest fou el principal problema i també un dels únics projectes de passeig marítim dels almassorins i almassorines. “Nosaltres com associació sí que estàvem a favor d’aquest projecte perquè entenem que encara que afectaren a algunes vivendes, el benefici per a la platja era molt superior”, explica Alvariño i prossegueix: “Creiem que l’ajuntament volia presentar un projecte en el que no s’anaven a realitzar expropiacions”. 

Per la seua banda, l’ajuntament, no té cap projecte en la taula pel que fa al passeig marítim com a tal, tal i com explica Trenco, però: “Costes farà una plantació de dunes en la zona de l’Om Blanc i a vora riu, ja que moltes dunes han quedat molt afectades”, explica el regidor. Igualment, un cop es va tirar enrere aquest projecte que afectava a les vivendes entre l’any 2007 i 2008, per oposició de l’ajuntament i d’algunes associacions veïnals com Pla de la Torre i Mos Quedem, Almassora no ha tornat a tindre un projecte seriós de passeig marítim.

A l’any 2013 l’Ajuntament d’Almassora va destinar una inversió de 20.000 euros per tal d’introduir una passarel·la en Pla de la Torre i a poc a poc, aquesta passarel·la ha crescut amb els anys, tot i que “hi ha zones que no en tenen”, explica Roser Barberà, una veïna d’Almassora. Pel que fa a aquesta intervenció, Alvariño matisa que és una manera de fer callar els veïns: “perquè volen que vegem que alguna cosa fan”. Així mateix, la qüestió queda pendent, ja que els almassorins i almassorines segueixen esperant un projecte de passeig marítim que no afecte a les seues vivendes. Però l’espera contínua.

 

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *