sábado, 31 de octubre, 2020  |  

- 9 octubre, 2020 -

Vicente Vidal. Concejal de Ciudadanos en el Ayuntamiento de Castellón. Hui, és 9 d’Octubre, dia de la Comunitat Valenciana. Hui és el dia dels... Orgullós de la meua terra

Vicente Vidal. Concejal de Ciudadanos en el Ayuntamiento de Castellón.

Hui, és 9 d’Octubre, dia de la Comunitat Valenciana. Hui és el dia dels valencians, alacantins i castellonencs orgullosos de pertànyer al mateix poble, aquell Regne que en 1238 va ser conquistat per Jaume I el Conqueridor.

Hui és un dia de festa i consegüentment assistirem a la nostra ciutat, capital de província al concert institucional en la Plaça Hort dels Cordrs per a acabar entonant el nostre himne regional, perquè hui més que mai necessitem cantar himnes de pau, com diu la seua lletra.

Aquest any de pandèmia, de crisi sociosanitària i econòmica en la qual tots d’alguna manera hem sigut i som víctimes necessitem moments de pau, de tranquil·litat, d’esperança… i això només s’aconsegueix mitjançant el diàleg i el consens.

Hui és un bon dia per a posar en valor el que som com a poble. Una Comunitat rica, amb un patrimoni artístic i cultural propis i envejables amb una llengua pròpia, amb un Segle d’Or en les seues lletres i una senyera distingida. Un poble obert, de grans tradicions, de gent hospitalària. Una història que crea enveges, inclús odis i rancors en uns pocs, però per més que criden i defensen la seua causa no deixarà d’estar perduda per ser una realitat fictícia i uns països inventats.

Hui segurament, la Banda de Municipal de Castelló té vetat interpretar l’himne nacional, aqueix és el màxim Compromís de la responsable de Cultura de Castelló de la Plana, la nostra benvolguda ciutat. No obstant això hui m’he alçat molt orgullós de tot el que sóc, i a més en honor a Sant Donís, el patró dels enamorats valencians, he felicitat la meua dona amb la Mocadorà i les fruites de massapà. Hui li he tornat a dir que sí de la forma més dolça amb el xiulet i el tronador i per descomptat, cada dia que passa també més orgullós dels meus arrels, i de la meua terra. La millor ‘terreta’ del món. Hui i sempre orgullós de ser Castellonenc, Valencià i Español.

Ay este Castellón mío, este Castellón nuestro… Ai ai.

Google+
Whatsapp Telegram