Domingo, 24 de mayo, 2020  |  

- 11 mayo, 2020 -

Marisa Saavedra Muñoz. Unides Podem. Diputada al Congrés per Castelló No se què pretén la gent que s’inventa que la nova llei educativa en... Qui vol tancar els centres d’educació especial?

Marisa Saavedra Muñoz. Unides Podem. Diputada al Congrés per Castelló

No se què pretén la gent que s’inventa que la nova llei educativa en tràmit vol eliminar els centres d’Educació Especial. No és cert. Per què enganyen? Volen fer creure que al govern només hi ha gent cruel que vol perjudicar a les persones més vulnerables?

Sembla que es queixen de que es destinen més recursos als centres ordinaris. Que no els pareix bé  que cada vegada més alumnes puguen ser atesos als mateixos centres on van els seus veïns i veïnes. Però això és el que exigeix la Convenció de Drets de Persones amb Discapacitat que va proclamar l’ONU, que Espanya va ratificar -per això és llei del nostre país- i que és una aspiració i reivindicació de tot el moviment de persones amb discapacitat.

Això mateix és el que diu la llei educativa en tràmit d’aprovació i que fa més d’un any que es va presentar. Estableix l’obligació legal de destinar el màxim de recursos possibles per atendre a l’alumnat amb discapacitat als centres ordinaris. Com també diu que els centres d’EE atendran a aquelles persones que necessiten una atenció més especialitzada i seran centres de referència i de suport als centres ordinaris.

Els professionals dels centres d’EE treballen perquè cada vegada més alumnes dels que atenen puguen participar de les mateixes activitats i espais que tota la població. És un èxit seu i del conjunt del sistema educatiu que un alumne o alumna atés al seu centre puga ser escolaritzat al centre ordinari del seu barri amb totes les seues necessitats ateses. I son els professionals d’EE els primers que reclamen que els poders públics, les organitzacions o les empreses eliminen les barreres per fer possible que tota la població, amb tota la seua diversitat, puga compartir la vida.

Aquest és el repte que comparteixen també les persones amb discapacitat i les seues famílies.  I no es basa en el tancament dels centres d’EE, ni té eixe objectiu.

El repte es dedicar recursos i esforç social a un canvi cultural i a l’eliminació de barreres físiques, mentals o a la comunicació a l’escola i a qualsevol altre àmbit per construir una societat, a la fi, totalment inclusiva.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *