Noticias Castellón
sábado, 20 de abril de 2024 | Última actualización: 22:37

L'Ajuntament d'Onda presenta la seua guia de llenguatge no sexista

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 37 segundos

Noticias Relacionadas

La guia ofereix tot un ventall de propostes i solucions que serveixen de suport a les persones que treballen al Consistori

Castellón Información

El tinent d'alcalde de Dinamització Lingüística de l'Ajuntament d'Onda, Lluís Pastor, ha presentat la ‘Guia per a l'ús de l'un llenguatge igualitari en l'Administració Local’, que pròximament es posarà a l'abast del funcionariat i del personal laboral. Aquesta acció s'emmarca dins del Pla d'Igualtat Municipal, que pretén garantir la igualtat entre homes i dones en l'àmbit intern del consistori i, a més, cerca estendre aquests principis a tota la societat ondera. La guia ha sigut elaborada a través de la xarxa ‘Aviva d’Agències de Promoció del Valencià’, de la qual Onda forma part des de la seva constitució.

Pastor ha explicat que, “encara que el gènere és una propietat lingüística, el fet que per a designar els col·lectius s'empre el masculí, pot percebre's com una ocultació de la dona. Per açò, s'han estudiat diferents solucions per a intentar fer explícita la presència dels dos gèneres de forma natural i sense artificis” i ha afegit que “açò és el que es ve anomenant ‘llenguatge no sexista’ i que, des d'un punt de vista més positiu, presentem com a llenguatge igualitari”.

La guia ofereix tot un ventall de propostes i solucions que serveixen de suport a les persones que treballen a l'Ajuntament perquè la redacció de tots els documents, escrits, fullets i cartells, es faça d'una manera inclusiva, tenint en compte que ha de preservar-se la claredat, la naturalitat expressiva i l'eficàcia de la comunicació. En aquesta línia, Pastor ha destacat que “es tracta d'una iniciativa que s'ha dut a terme amb l'objectiu principal que se seguisca una línia de treball, senzilla i útil que permeta, d'una manera pràctica, redactar els documents administratius incorporant un llenguatge inclusiu, no sexista”.