Domingo, 5 de julio, 2020  |  
L’Ajuntament d’Onda imparteix un curs per la lluita contra la violència de gènere a distintos professionals L’Ajuntament d’Onda imparteix un curs per la lluita contra la violència de gènere a distintos professionals

- 12 junio, 2019 -

L'objectiu és formar els operadors que intervenenen en la detecció, prevenció i actuació davant aquesta xacra L’Ajuntament d’Onda imparteix un curs per la lluita contra la violència de gènere a distintos professionals

L’objectiu  és formar els operadors que intervenenen en la detecció, prevenció i actuació davant aquesta xacra 

Castellón Información

El curs ‘Programa integral per a la detecció, prevenció i actuació municipal davant la violència de gènere’ s’hi ha ingurat aquest matí de la mà de la tinent alcalde de Política Social de l’Ajuntament, Mari Carmen Aguilella. Aquest curs és un programa més que ha sigut impulsat dins l’actual equip de govern liderat per l’alcalde Ximo Huguet. Aquesta iniciativa tracta de  combarte aquesta amenaça amb la formació de distintos professionals del consistori dels departaments d’Igualtat, de l’equip social, d’atenció jurídica i psicològica, del gabinet psicopedagògic, d’educació i sanitat, així com dels agents de la Policia Local i Guàrdia Civil.

Curs Violència de gènere Onda

El curs s’imparteix amb una totalitat de 40 hores i té un caràcter semipressencial. La tinent alcalde, Mari Carmen Aguilella ha assegurat que aquesta formació busca poder treballar de forma més coordinada i eficaç a l’hora de detactar un cas de maltractament. Aguilella ha afegit: “Des de l’Ajuntament hem treballat per fer d’Onda una ciutat més segura per a totes i tots, i per aquest motiu, iniciem aquest curs amb el qual volem aconseguir millorar la qualitat de vida de la ciutadania”. No és la primera volta que l’Ajuntament d’Onda aposta per aquest tipus de propostes, ja que s’hi han dut a terme distintes jornades de sensibilització i prevenció o també la construcció de punts violeta a la Fira d’Onda. Per altra banda l’Ajuntament també ha format part del programa VIOGEN, un sistema de seguiment integral que tracta d’evitar la reproducció de comportaments masclistes. Aguilella incideix en que és necessari ajudar a les víctimes de violència de gènere, i sobretot, conscienciar la societat per tal de reduïr la violència masclista.

Curs Violència de gènere Onda

El curs ha estat finançat amb el fons municipal procedent del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, que forma part del Pla d’Igualtat. Aquest pla ha estat creat recentment per l’equip de govern i la tinent alcalde de Política Social conclou que el curs és només un pas més de la seua estratègia per tal de formar professionals que actuen de forma eficient per tal de prevenir i actuar contra la violència masclista.

 

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *