Noticias Castellón
sábado, 20 de abril de 2024 | Última actualización: 22:37

L’Ajuntament d’Onda inicia les obres d'accessibilitat de l’alcassaba del castell i destinarà 135.000 euros

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 56 segundos

Noticias Relacionadas

L'empresa adjudicatària ha començat la intervenció i tindrà set mesos per a concloure amb els treballs de millora dels accessos

Castellón Información

L'Ajuntament d'Onda ha iniciat els treballs d'accessibilitat, visitabilitat i consolidació de l’alcassaba del castell en les seues fases B i C. L'empresa Patrimonio Inteligente SL, que va ser l'adjudicatària del procés de licitació per 135.000 euros, tindrà ara set mesos per a executar les obres. L'alcalde d'Onda, Ximo Huguet, ha ressaltat la importància d'aquesta intervenció que “millorarà substancialment els accessos al castell amb l'objectiu de crear un itinerari accessible i que permeta el passe a l’alcassaba des de la porta del castell passant pel museu amb una inversió que estarà cofinançada per la Generalitat Valenciana, a través de Fons Feder de la Unió Europea. Tenint en compte la situació del recinte, situat a la muntanya, la intervenció intentarà facilitar al màxim l'arribada al lloc per a totes les persones, ja siguen d'Onda o els visitants que vénen interessats per un dels castells millor conservats de la zona mediterrània”.

L'alcalde ha indicat que “Onda està adherida al Codi Ètic del Turisme Valencià i l'hem plasmat en un projecte per al nostre major reclam turístic. Aquestes accions ens posaran en la primera línia de castells accessibles perquè pensem en totes les persones que vénen a gaudir del gran patrimoni natural i cultural de la nostra ciutat” i ha afegit que “l'aposta d'Onda pel turisme inclusiu i accessible està en sintonia amb els valors de la Generalitat. Volem atendre aquest segment de la demanda, que és el de les persones amb diversitat funcional, perquè és una obligació ètica i moral”.

“Els importants vestigis arqueològics de l’alcassaba del castell, corresponents a l'estructura arquitectònica d'un palau d'època Taifa, són, sens dubte, part del patrimoni més important que tenim a Onda i des que es van exhumar les estructures d'aquesta zona entre el 2008 i el 2011 no s'havia dut a terme una actuació tan important de consolidació a la zona. Tenim el convenciment que Onda té un gran patrimoni cultural i natural que mostrar al món, per això es treballa per a tindre'l en les millors condicions possibles i mantindre l'important creixement en les xifres de visitants”, ha conclòs l'alcalde.