Viernes, 22 de marzo, 2019  |  
Nules organitza una programació dedicada a la lectura i als llibres del 18 d’abril al 12 de maig  Nules organitza una programació dedicada a la lectura i als llibres del 18 d’abril al 12 de maig 

- 16 abril, 2018 -

La Fira del Llibre se celebrarà el divendres i entre les novetats cal destacar la trobada d’alumnat de sisé de Primària amb Carles... Nules organitza una programació dedicada a la lectura i als llibres del 18 d’abril al 12 de maig 

La Fira del Llibre se celebrarà el divendres i  entre les novetats cal destacar la trobada d’alumnat de sisé de Primària amb Carles Alberola 

Castellón Información 

 

Per tercer any consecutiu l’Ajuntament de Nules organitza una programació dedicada a la lectura i als llibres que començarà el dimecres 18 d’abril i finalitzarà el 12 de maig, “a Nules fa uns anys va deixar de fer-se aquest tipus de programació que nosaltres vàrem reprendre fa ara tres anys amb l’objectiu de promocionar la lectura i el llibre en els diferents sectors d’edat dels veïns i de les veïnes”, comenta el regidor de Biblioteca, Antonio Romero.

Entre les novetats que presenta aquesta edició cal destacar la trobada de l’alumnat de sisé de Primària de les escoles de Nules, CEIP Jaume I, CEIP Lope de Vega, CEIP Pío XII, CEIP Cervantes i CEIP Nou Pedro Alcázar i de primer de l’ESO de l’IES Gilabert de Centelles amb l’autor Carles Alberola. Aquesta activitat s’està emmarcada en el projecte Transició de l’Alumnat de 6é Primària a l’IES que enguany s’ha centrat, principalment, en la lectura del llibre ‘Joan El Cendrós’ del qual és autor Carles Alberola.

Un dels actes més representatius de la Setmana del Llibre és la tradicional Fira del Llibre, que tindrà lloc el proper divendres, 20 d’abril, a partir de les cinc de la vesprada a la plaça Major, “hem programat una festa del llibre per a aquesta jornada en la qual commemorarem el 75é aniversari de la creació d’El Petit Príncep amb un contacontes i a més tindrem la presència de diferents autors que ens presentaran les seus últimes obres que signaran a les persones interessades”, explica el regidor de Biblioteca.

Així, entre els autors que aquest dia estaran a Nules es troba Joan Pla, que presentarà el seu nou llibre ‘El fantasma que perdia els llençols'; Yolanda Quiralte amb la seua nova novel·la ‘Las campanas no son  sólo para las iglesias'; Juan Carlos Núñez Mateo autor de ‘La escalera del gallinero'; Maribel Escrig autora de ‘La sombra del juego'; i Miguel Tiroja Martí, autor del llibre ‘La isla de las culebras’.

També hi haurà escriptors locals com ara Javier Oliver autor de En busca del Éxito Educativo; Mònica Mira amb el seu darrer llibre ‘Me cuesta tanto olvidarte’; Lola González Montolío que presentarà el seu poemari Recuerdo Casablanca; i Petra Dindinger.

A més, es presentarà el llibre de microrelats de l’autor local Paco Tejedo Torrent anomenat Tómese un comprimido antes de dormir.

La programació preveu un taller infantil solidari sobre el llibre ‘El inexplicable poder de la novena planta’ de l’escriptora María José Clemente Madrid, “la recaptació de la venda d’aquest llibre es destinarà a Kimo Projectes Nules i al seua projecte de lluita contra el càncer infantil”, matisa Romero.

Uns altres tallers que es realitzaran en aquests dies són d’escriptura per a adults a càrrec d’Óscar Sipán; taller de la rosa de Sant Jordi, que tindrà lloc el 23 d’abril per a commemorar el Dia del Llibre; taller de xapes literàries; tallers de punt de llibre; taller de paper reciclat; i taller d’enquadernació artesanal. Cal destacar que tots els tallers tenen places limitades i per tal de participar-hi cal fer inscripció prèvia.

Des de la Regidoria de Biblioteca es destaca que s’està treballant en el funcionament d’un Servei de Foment de Lectura amb la creació d’una programació amb la qual es vol que la lectura arribe a tots els llocs tant a Nules com a Mascarell i a la platja i a persones de diferents edats.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *