Viernes, 24 de mayo, 2019  |  
Nules pinta per a reivindicar la llibertat de les dones Nules pinta per a reivindicar la llibertat de les dones

- 5 marzo, 2019 -

Es donen a conéixer els noms dels guanyadors del IV Concurs de Relat Literari “8 de març: Dia Internacional de la Dona” Nules pinta per a reivindicar la llibertat de les dones

Es donen a conéixer els noms dels guanyadors del IV Concurs de Relat Literari “8 de març: Dia Internacional de la Dona”

Castellón Información

L’alumnat de Dibuix Artístic de l’IES Gilabert de Centelles ha pintat en un mur de l’institut un mural que representa la llibertat que reivindiquen les dones, un dibuix que ha implicat els joves en la programació de la Setmana de la Dona. De fet, el dijous 7 de març es farà un fotoreclam perquè totes aquelles persones que vulguen puguen fer-se una foto en aquest mural, “hem presentat aquest mural reivindicatiu dissenyat i pintat per joves que han dedicat temps a pintar unes ales que representen la llibertat de les dones i que està relacionades amb el lema que enguany porta la programació Deixem-nos créixer les ales i volem en llibertat per tot un cel d’esperança i que també han ha sigut creat per l’alumnat”, comenta el regidor de Polítiques d’Igualtat, Antonio Romero.

Nules compta amb una variada programació al voltant de la dona que s’està desenvolupant aquests dies, de fet també s’han donat a conéixer el nom dels guanyadors del “IV Concurs de Relat Literari 8 de març: Dia Internacional de la Dona” que es lliuraran el dimecres 6 de març al Teatre Alcázar. El primer premi amb un import de 200 euros ha sigut per al treball que porta el lema “L’orgull de ser dona” de M. Teresa Sorribes Miró; el segon premi de 150 euros l’ha obtingut Ángela García Roig, per l’obra “La vida de Llúcia”; i menció especial per a l’obra “La pianista” de Javier León Sorribes.

Des de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat es destaca l’alta participació que hi ha hagut en aquesta edició, “s’hi han presentat 22 treballs sent una de les edicions que ha comptat amb una alta participació, la qual cosa significa que aquest concurs que va nàixer fa quatre anys està consolidat”, apunta Romero.

Per altra banda, cal destacar que dimecres també tindrà lloc la tradicional ofrena a l’Escultura de la Dona i la concessió de la Insígnia d’Or a dues dones representatives de Nules en agraïment a la seua trajectòria professional, dedicació i treball que en aquesta segona edició es lliurarà a Irene Aguilar Alagarda i a Encarna Martí Gavaldá. Un acte que comptarà també amb una lectura dramatitzada “Improversos. Voces en la sombra” acompanyada de dansa en directe, “aquest són els actes principals juntament amb la lectura del manifest que tindrà lloc el dijous 7 de març a la plaça Major i l’homenatge a les dones de més edat del municipi amb els quals volem commemorar el Dia Internacional de la Dona, encara que hem organitzat altres actes per a que participen els diferents sectors de la població”, matisa Antonio Romero.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *