Lunes, 25 de mayo, 2020  |  
L’UJI manté les labors de neteja i desinfecció al campus per ser activitats essencials per al funcionament de la Universitat L’UJI manté les labors de neteja i desinfecció al campus per ser activitats essencials per al funcionament de la Universitat

- 2 abril, 2020 -

Centra el seu treball en els espais en funció de l'activitat que registren per garantir la desinfecció i possibilitar el seu ús L’UJI manté les labors de neteja i desinfecció al campus per ser activitats essencials per al funcionament de la Universitat

Centra el seu treball en els espais en funció de l’activitat que registren per garantir la desinfecció i possibilitar el seu ús

Castellón Información

La Universitat Jaume I ha adaptat el servei de neteja del campus a l’estat d’alarma de manera que es mantenen les tasques de desinfecció dels espais que, per ser activitats essencials per al funcionament de la Universitat, tenen algun ús presencial. A més, des del Vicerectorat de Campus i Vida Saludable s’ha demanat a l’empresa concessionària que tot el personal treballe amb el material adient i s’aplique el protocol de seguretat per a garantir la seua autoprotecció.

L’entrada en vigor del Reial decret-llei que augmenta les restriccions de mobilitat en el context de la lluita contra la Covid-19, el passat dilluns 30 de març, s’ha traduït en una nova reorganització de serveis com els de neteja, seguretat i vigilància, que mantenen la seua consideració d’activitats essencials per a la Universitat.

En aquests moments, el control d’accés al campus s’ajusta a la resolució de la rectora que determina aquestes activitats essencials. A més de les citades, també s’inclouen les relacionades amb els projectes d’investigació o innovació relacionats amb la Covid-19; les de prevenció de riscos laborals o el manteniment del Servei Central d’Instrumentació Científica i altres dependències d’investigació i de plantes i cultius en l’hivernacle.

També s’atén de manera presencial però amb la màxima limitació possible el manteniment imprescindible de la infraestructura, dels serveis d’informàtica i de comunicació per part del Servei d’Informàtica, de la Unitat d’Anàlisi i Desenvolupament en Tecnologies de la Informació i de l’Oficina Tècnica d’Obres i Projectes.

Precisament, el personal del servei de neteja centra el seu treball en aquests espais en funció de l’activitat que registren per garantir la desinfecció i possibilitar el seu ús. En aquest sentit, la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, ha agraït «el treball i la professionalitat de tot el personal de neteja, seguretat i vigilància que hi continua treballant al campus així com el de la resta de personal que atén de manera presencial activitats essencials per al funcionament del campus».

Quan alguna de les persones que accedeix al campus per a desenvolupar tasques considerades essencials, en el punt de control se li demana que identifique l’espai o espais en què desenvoluparà la seua tasca. Posteriorment, aquesta informació es trasllada a l’equip de neteja per tal que puga realitzar el treball de desinfecció d’aquests espais. Respecte als edificis que alberguen els aularis ja es van sotmetre a una neteja intensiva coincidint amb la setmana no lectiva de Magdalena i es van tancar.

Cal recordar que, arran del Reial decret-llei amb mesures complementàries en l’àmbit laboral per a pal·liar els efectes de la Covid-19, l’accés al campus requereix una autorització expressa que s’ha de demanar a través del correu coronavirus@uji.es. Sense aquesta autorització, no es permet en cap cas l’entrada al campus.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *