Lunes, 6 de julio, 2020  |  
Comencen a Almassora els treballs per a la creació del paisatge dunar en la zona marítima Comencen a Almassora els treballs per a la creació del paisatge dunar en la zona marítima

- 28 febrero, 2017 -

Les primeres fases del projecte afectaran al nord i centre del litoral i aniran acompanyats d'una passarel·la fixa Comencen a Almassora els treballs per a la creació del paisatge dunar en la zona marítima

Castellón Información

Veïns i visitants de la platja d’Almassora podran gaudir el pròxim estiu del nou paisatge costaner del municipi, després de la creació d’una zona de vegetació i dunes, al costat de la qual se situarà una passarel·la fixa. Encara que l’objectiu és que la transformació aconseguisca a la totalitat de la platja, de moment els treballs només es duran a terme la part central i nord del litoral, ja que el Servei Provincial de Costes – a càrrec de les obres- considera que és el tram que es troba més consolidat i en el qual menor incidència té l’onatge.

El disseny plantejat implicarà la creació d’una filera de dunes en paral·lel al mur i a l’escullera longitudinal del passeig Marítim. Entre l’estructura de protecció i les dunes, el projecte preveu l’obertura d’un canal per a evitar que les restes d’àrids es dipositen directament sobre la carretera. Els punts d’accés dels banyistes a la platja comptaran amb un pas transversal que connectarà amb la passarel·la central i salvarà el buit del canal.

D’altra banda, els treballs suposaran també la instal·lació d’una tela vegetal i la plantació de vegetació dunar, gràcies a les quals asseguraran la fixació de l’arena. Al costat de les dunes, Costes instal·larà una passarel·la de fusta fixa de 2,25 metres d’ample i, en els trams en els quals les dimensions de la platja ho permeten, està previst situar noves dunes entre la passarel·la i el mar.

L’alcaldessa d’Almassora, Susanna Nicolau, ha agraït la inversió en la millora del litoral i ha posat de manifest que el consistori col·laborarà activament amb el projecte. “Estudiarem com fer compatible la instal·lació de la passarel·la i les creació de les dunes amb les zones de jocs amb les quals ja compta aquest tram de la platja, els rentapeus i les palmeres, que seran replantades si és necessari” ha assegurat la primera edil.
L’edil de Platges, Amaya Gómez, ha aclarit que el projecte executat per Medi ambient es durà a terme a mode de prova per a “estudiar com afecta l’erosió a aquest ram de la costa” i si és possible “recrear aquest tipus de paisatge en la resta de la platja”. En aquest sentit, els tècnics preveuen concloure la primera fase dels treballs, entre el Camí Om Blanc i el Camí Catalans, en un termini aproximat d’un mes. A continuació iniciaran la segona fase, que arribarà fins al punt afectat pel projecte de regeneració, en la platja de Benafelí. Els plans de l’administració passen per completar el projecte quan finalitzen les obres de regeneració, si ho considera oportú.

Obres de regeneració

El Servei Provincial de Costes ha confirmat al consistori que les negociacions amb l’empresa concessionària de les obres de regeneració segueixen endavant. La delegació de Castelló espera arribar a un acord durant aquesta mateixa setmana, ja que el contracte finalitza divendres que ve 3 de març.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *