Noticias Castellón
viernes, 19 de abril de 2024 | Última actualización: 00:44

Més d'un centenar ponents en el Congrés Nacional de Tractaments Tèrmics i de Superfície 2019 de l’UJI

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 24 segundos

Noticias Relacionadas

Mayo ha expressat “la necessitat d'ajudar el progrés del territori, per aquest motiu que la unió entre la Universitat i el teixit productiu siga una prioritat”

Castellón Información

Amb seu a la Universitat Jaume I, el Congrés Nacional de Tractaments Tèrmics i de Superfície, TRATERMAT 2019, impulsat per l'Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals de l'UJI, ha obert les seues portes amb l'assistència de més de 100 congressistes.

La inauguració del fòrum ha comptat amb la presència de Rafael Mayo Gual, vicerector de Campus i Vida Saludable de la Universitat Jaume I; Iván Cervera, professor de l'UJI i director del congrés; i Omar Braina, regidor de l'Ajuntament de Castelló.

En la seua intervenció, el vicerector de Campus i Vida Saludable de la Universitat Jaume I, Rafael Mayo, ha expressat "la necessitat de l'UJI d'ajudar el progrés del territori en el qual està situada, per aquest motiu que la unió entre la Universitat i el teixit productiu siga una prioritat. Trobades com aquesta, que afavoreixen la interrelació entre investigadors, i entre aquests i les empreses, són un clar exemple de la transferència de coneixements".

Per la seua part Iván Cervera ha animat als assistents a participar activament en les sessions de treball i ha agraït als patrocinadors – ARROLA, NIPPON GASES i TTC GRUP - tot el seu suport.

Omar Braina ha fet referència als punts forts de Castelló com a destinació turística, encoratjant als participants en el congrés a conéixer millor la ciutat.

TRATERMAT és una trobada de referència en la investigació, desenvolupament i producció en el camp dels materials i, més concretament, el dels tractaments. S'abordaran les novetats en tractaments de bonificat, termo-mecànics, la sinterització, els tractaments de superfícies ceràmiques, la implantació iònica o la projecció tèrmica, entre molts altres.

La Fundació Universitat Jaume I-Empresa ha col·laborat en l'organització d'aquesta 16a edició. El programa complet inclou una conferència plenària sobre mòduls solars flexibles per part de Dieter Meissner, professor de la Universitat de Tallinn; una altra sobre disseny de microestructures, a càrrec de Mª Teresa Pérez Prado, de IMDEA Materiales; i la intervenció de Jose Mª Cabrera, professor de la Universitat Politècnica de Catalunya, amb una conferència sobre acers avançats per a automoció.

A més, exposaran Jesús Mª Rincón, membre del MNCN-CSIC i professor de la Universitat Miguel Hernández d'Elx; Juan Carda, catedràtic de la Universitat Jaume I; Xermán de la Fuente, de l'Institut de Ciència de Materials d'Aragó (ICMA-CESIC); i, per al tancament del congrés, una taula debat sobre noves fonts energètiques en la qual participaran, entre altres, Juan Vicente Bono, president de ASEBEC i Juan José Montoro, president d'ATC.