Viernes, 10 de julio, 2020  |  

- 13 junio, 2020 -

Marisa Saavedra Muñoz. Unides Podem. Diputada al Congrés per Castelló. Sempre tornen. Periòdicament ressuscita l’amenaça de la construcció sobre qualsevol fragment de terra ben... Salvem el planeta, comencem per casa

Marisa Saavedra Muñoz. Unides Podem. Diputada al Congrés per Castelló.

Sempre tornen. Periòdicament ressuscita l’amenaça de la construcció sobre qualsevol fragment de terra ben conservat de la nostra costa.

Cap espai natural està mai segur. Sempre hi ha algú que vol tancar-lo, parcel·lar-lo, aprofitar-lo fins l’extrem, fins l’últim metre.

Ara li toca a la zona Nord del barranc de Bellver. Fan una excavació ben extensa i profunda per construir Un Centre d’Interpretació de la Mediterrània sense els permisos adients i sense projecte aprovat a l’ajuntament d’Orpesa. Poden i talen arbres i matolls en l’espai verge entre la via verda i la mar en període de cria d’espècies vulnerables. Volen delimitar la propietat amb un mur. La voracitat urbanitzadora imparable ha fet necessari mobilitzar una altra vegada la Plataforma Salvem la Renegà. No és exactament aquesta platja -la Renegà – la que ara està en perill, però serveix per entendre’ns, per defensar el medi ambient i per visualitzar que hi ha una continuïtat amb baralles de protecció antigues, i exitoses, al mateix tram de costa.

Quina necessitat hi ha de fer un mur a 20 metres de la platja? De veres que protegim l’entorn natural construint dos “xiringuitos” on ara hi ha pinar?

Tot és “eco”. “Eco-centre”, “eco-xiringuitos”, “eco-passarel·les”, “eco-tanca”… Ja tornem amb la disfressa verda (greenwashing li diuen en internacional) per tirar els valors ecològics al fem i justificar l’ocupació humana de tots els racons. Un bar es pot posar a qualsevol espai, però el Lloc d’Interés Comunitari Costa de Benicàssim-Orpesa és únic i no el trobareu a cap altre indret del món.

Ací no s’aprén res de les anteriors crisi, ni del temporal Gloria, ni del canvi climàtic.

Els reptes actuals demanen unes altres respostes. Si parlem de transició ecològica no és per continuar fent el mateix que es permetia abans. No pot ser que planificacions de l’època franquista estiguen per damunt de necessitats i valors que avui entenem que son més importants. Ens va la vida en això.

Aquesta lluita és ben important i la gent que de forma altruista es mobilitza és imprescindibles. Son molt més que Salvem la Renegà. Son Salvem el Mediterrani, son Salvem el Planeta i la Humanitat.

Google+
Whatsapp Telegram


  • Molt d’acord amb Marisa Saavedra. Els urbanitzadors ja tenen molt de terreny per construir. Intentar envair les zones sensibles és un atac a allò que ha de ser de tota la gent. Ja fan molt de negoci, però no es por consentir que el facen a costa de la destrucció del mediambient

    Responder

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *