Viernes, 24 de mayo, 2019  |  
La liquidació del pressupost municipal deixa un romanent de mig milió d’euros a Almassora La liquidació del pressupost municipal deixa un romanent de mig milió d’euros a Almassora

- 11 marzo, 2019 -

La pressió fiscal queda reduïda a 537 euros per habitant durant l'exercici 2019 La liquidació del pressupost municipal deixa un romanent de mig milió d’euros a Almassora

La pressió fiscal queda reduïda a 537 euros per habitant durant l’exercici 2019

Castellón Información

El romanent de tresoreria que l’Ajuntament d’Almassora incorporarà al pressupost de 2019 ascendirà a 457.640,60 euros. Aquesta és la xifra que deixa la liquidació de l’anterior exercici després que el consistori haja liquidat el 1.0006.022,53 euros d’obligacions de pagament pendents, tal com recull el balanç de 2018 que l’equip de govern presentarà aquesta vesprada en sessió plenària.

L’executiu municipal estudia ara la utilització d’aquests fons per a l’execució d’inversions financerament sostenibles i planteja també la possibilitat d’amortitzar deute. En aquest sentit, l’edil d’Hisenda, Santiago Agustí, ha destacat que tots els esforços al llarg de la legislatura han anat destinats a reduir l’endeutament de l’administració municipal i, en conseqüència, retallar també la pressió fiscal per habitant. Aquesta xifra es va situar en 2018 en 537 euros, una reducció notable respecte als 708,84 euros que pagaven les veïnes i veïns d’Almassora en 2011.

Cal destacar que aquest romanent de tresoreria és una mostra de “la millor dada de la legislatura en execució del pressupost”, com ha recordat el regidor en referència al 95,12% de cobertura de la previsió inicial aconseguit en el capítol de despesa en béns corrents i serveis. Aquest percentatge suposa un increment de 1,46 punts en relació als dos últims exercicis i evidència “una bona planificació de projectes i inversions i un excel·lent control dels temps de cada exercici”.

Així mateix, l’Ajuntament d’Almassora va començar l’any liderant la retallada de deute entre entre els municipis de més de 15.000 habitants de la província de Castelló. Enfront dels 7,3 milions d’euros de deute pendent a llarg termini en 2015, la xifra oferida per la Tresoreria municipal a l’inici de 2019 se situava en 1.783.485,80 euros. A més, dels set crèdits que l’equip de govern va trobar oberts en 2015, el consistori en manté únicament un.

En el pressupost d’aquest exercici- aprovat al desembre per tots els grups amb representació en el consistori a excepció de l’edil no adscrit Sergio Manrique– la Intervenció va apuntar a un nivell d’endeutament del 13% sobre la base dels ingressos liquidats corrents de l’exercici 2017. No obstant això, les dades de la Tresoreria municipal són més positives i situen el deute en el 10%, en centrar-se en els més de 30 milions del pressupost final per a aquest exercici.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *