Viernes, 10 de julio, 2020  |  
Laia Gordi, Feslloc: “Tenim és un compromís amb la música en valencià i amb el seu públic” Laia Gordi, Feslloc: “Tenim és un compromís amb la música en valencià i amb el seu públic”

- 22 junio, 2020 -

El festival que se celebra en Benlloch segueix endavant amb totes les mesures de seguretat per donar suport a la cultura Laia Gordi, Feslloc: “Tenim és un compromís amb la música en valencià i amb el seu públic”

El festival de música en valencià segueix endavant tot i amb la pandèmia de la Covid-19 amb totes les mesures de seguretat per tal de donar suport a la cultura valenciana

El Feslloc és el festival de música en valencià per excel·lència de la província de Castelló i aquest any ha decidit tirar endavant la seua edició amb Covid-19 i tot. La raó? “El Feslloc és un compromís amb la música en valencià, amb la gent que es dedica a fer música en valencià i amb el seu públic, que és pràcticament una família”, explica en aquesta entrevista Laia Gordi, responsable de premsa i estratègia comunicativa del festival. En aquesta entrevista la responsable de premsa tracta algunes de les claus sobre les que rodarà aquesta estranya i diferent edició els pròxims 9, 10 i 11 de juliol, per suposat: “amb totes les mesures de seguretat”, incideix Gordi. 

Tàrsila Galdón/Castellón Información

Es va plantejar cancel·lar el Feslloc o en tot moment estava clar que es tiraria endavant? 

I tant que es va plantejar… li hem donat mil voltes. Nosaltres sempre hem dit que per a la salut mental de tot l’equip, el més senzill era cancel·lar. El que passa és que el Feslloc té un sentit més enllà de ser un espai d’oci.

Què va fer que es decidira tirar endavant el festival?

El Feslloc és un compromís amb la música en valencià, amb la gent que es dedica a fer música en valencià i amb el seu públic, que és pràcticament una família. El festival no és un negoci, és una associació sense ànim de lucre i cada any, hi ha unes poques pèrdues que quadrem amb l’ajuda de l’Ajuntament de Benlloc i de l’Escola Valenciana: tot el sector de la cultura s’ha quedat tirat perquè no està considerat un sector essencial i té molt poques ajudes.

Feslloc 2020

Es van rebre moltes crítiques en el seu moment per no suspendre el Feslloc?

Sí que ens n’han fet… vam sortir molt entusiasmats a explicar que anàvem a tirar-lo endavant com un acte de solidaritat per a la cultura i no vam explicar en el missatge que anàvem a seguir totes les mesures de seguretat. No ho hem sabut explicar prou bé perquè vam donar per descomptat que tot el món entendria que no anàvem a muntar un festival de 1500 persones.

Aquest any la recaudació de les entrades va destinat a un fons per als músics i tècnics. Com funciona? 

El Feslloc, com ara és un festival més xicotet, ja el tenim pagat. Aleshores, crearem una bossa per programar més música amb tot el que recaptem de les entrades que ens donen i de les entrades solidàries. Hi ha dos prioritats a la vegada: una, la sanitària i l’altra, la cultural. Probablement tot serà a la tardor o l’any que ve… depenent de l’evolució de la covid.

Els dos primers dies el Feslloc serà a l’auditori, on només podrà entrar la gent de Benlloc: quin serà el seu aforament? 

Es farà el que es pugui fer legalment. A més, serà gratuït i la gent l’únic que haurà de fer és reservar-ho a través dels canals de l’ajuntament.

Com ha estat la resposta dels seguidors del Feslloc pel que fa a la gestió de les entrades? 

Ens haguera agradat explicar tot el que ara estem explicant al mes de març, però no podiem preveure què ocorreria. La recepció a xarxes pel que fa a aquestes publicacions ha sigut molt positiva i la resposta, també. Hi ha un percentatge molt elevat de gent que ens està donant l’entrada i hi ha molta gent que se l’està guardant per a l’any que ve i altra, que està demanant el retorn de l’import. Crec que la gent està contenta. Aquesta és la meua percepció, encara que totalment subjectiva.

Sobre què es pregunta més per xarxes? 

Sobre com poder venir amb tots els amics. Nosaltres el que hem fet és que si tu dones la teua entrada i et toca a tu, totes les entrades que hi hagis comprat, poden venir al festival. Per tant, els grups d’amics que hagin comprat l’entrada conjuntament, podran venir. Pel que fa a la gent que l’hagi comprada individualment… nosaltres no tenim manera de saber quanta gent són en el grup. És molt complicat i hem trobat una solució una mica salomònica: Si tu has comprat una entrada, et donem una altra entrada per venir amb algú. Potser no és la millor solució, però és la que ens ha semblat més justa per tothom.

Quins seran els beneficis dels que gaudiran els assistents que hagin comprat l’entrada aquest any per a la propera edició? 

Cada acció de compra té uns beneficis diferents, com tenir informació de la sortida d’entrades abans que ningú i tenir accés preu més econòmic o tenir una polsera diferent per la compra activista o també, tenir l’entrada d’aquest any. La polsera també porta alguna sorpresa que encara està per concretar. Els que comprin l’entrada activista més costosa tenen accés al sorteig d’entrades.

En aquest enllaç es poden consultar els beneficis als que es podran gaudir amb les entrades d’aquest any.

Feslloc 2019

Imatge realitzada per Pepe Girona 

I les persones que utilitzen l’entrada i surten al sorteig, també tindran accés a aquests beneficis?

Sí, també tindran informació privilegiada i tindran la polsera amb sorpresa. De fet, si tu dones l’entrada a la causa, tens totes les recompenses. Està plantejat una miqueta com una campanya de micromecenatge.

No es pot saber el lloc on se celebraran els concerts del dissabte? 

No ho direm per motius de seguretat i probablement no sigui fins a finals de tot. Probablement, es faci deixar els cotxes de la gent a algun lloc i es pose una llançadora.

Hi ha una bona resposta pel que fa a l’adquisició de les entrades activista?

Sí. No et diré que és un allau, però es van venent i entenc que hi ha interés.

Quins han sigut els criteris per prescindir a causa de la pandèmia de les actuacions de determinats grups?

Hem donat més importància als grups del País Valencià perquè no sabíem si la gent es podria moure arreu del territori i hem buscat els grups més professionals, és a dir, la gent que viu d’això.

 Quines seran eixes mesures de sanitat que faran del Feslloc d’aquest any tan diferent?

Estem elaborant un protocol… fins ara, nosaltres no sabiem quines serien les obligatorietats legals. No et puc avançar molt perquè aquesta setmana s’ha d’acabar de polir, però el que segurament fem és parçalar la zona del públic per grups d’amistat. Tractarem de guardar els distanciaments en els diferents espais i la gent haurà de dur la mascareta. Tot i que això no ho tinc clar, perquè encara hem de veure-ho.

Pel que fa a les barres i els llocs de menjar…?

Hi haurà una barra, però caldrà controlar l’aforament de manera que la gent faci la cua de forma espaiada. Encara estem treballant en això perquè fins fa dos dies no sabiem ni si podriem posar barra. També volem fer un dinar popular perquè estarem tot el dia, vaja, i la gent ha de menjar. Però exactament com ho farem, encara no ho tenim, la veritat.

 

Google+
Whatsapp Telegram


Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *