Jueves, 20 de junio, 2019  |  

- 2 octubre, 2018 -

Jaume Segura, Regidor de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Nules Quan comencem la gestió política municipal veiem que alguns de l’actual oposició han oblidat que... La responsabilitat de governar

Jaume Segura, Regidor de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Nules

Quan comencem la gestió política municipal veiem que alguns de l’actual oposició han oblidat que per a governar una entitat municipal, cal coordinar-se amb l’entorn, perquè un poble no està aïllat de la resta, ni és hermètic. No se sol recordar que els problemes de salut, per exemple, no entenen de termes municipals i que cal treballar amb totes les administracions sense posar entrebancs, que al remat perjudiquen finalment els veïns.

És el cas, per exemple, de les repetides onades de mosquits cada vegada que plou. Sabem que un municipi limítrof a Nules ha passat mig estiu sense fumigar. Això ha sigut un desastre perquè ha provocat, sobretot a la mar i a la marjaleria, la proliferació de mosquits, que no entenen de termes. A més de fer que els esforços municipals de Nules foren en certa forma inútils. És increïble que es produïsquen aquests fets, una mostra més de la descoordinació supramunicipal. De la Diputació, ja n’hem parlat molt, i de la seua descoordinació en aquest aspecte, també se n’ha parlat a la premsa des de la primavera… Cal ser més seriosos en les campanyes contra els mosquits i en les anàlisis que s’han de fer per a encertar-ne l’estratègia.

És sabut que no es fan suficients plans d’integració dels depredadors naturals dels mosquits: tots els ajuntaments haurien de fer reintroducció de rates penades, persecució del nou còrvid que ens ha envaït els camps i està depredant els nius dels insectívors…. Els mosquits es maten a l’hivern garantint depredadors, com els incendis s’apaguen a l’hivern intervenint a les muntanyes. Però hi ha qui no en vol saber res des de fa anys, li és igual ser govern o ser oposició. Al remat, les evidències i els problemes de salut pública, en aquest cas, faran que es prenguen mesures d’urgència, que no sempre són ni les més eficients ni les més econòmiques.

A aquestes altures de la legislatura han quedat en evidència els qui confonen els interessos partidistes amb els interessos dels veïns. Els partits no poden estar contínuament actuant per a la galeria, segons el que els interessa com a partit, amb l’únic interés del rèdit electoral. Les coses s’han de fer amb lògica i per interés general. La manipulació, la mentida i l’espectacle han de desterrar-se dels plens per a deixar pas als arguments. De la mateixa manera que les polítiques coordinades són necessàries, al marge del color de qui governe en cada entitat municipal. I si un problema de salut pública es pot combatre entre tots, és millor perquè coordinadament altres administracions públiques puguen fer també la seua aportació maximitzant els resultats per haver optimitzat els recursos… La gestió pública ens demana ser responsables. La responsabilitat és treballar pel bé comú sense mirar si és millor per al meu partit. En eixa línia hem fonamentat els acords que han garantit un govern estable a Nules la present legislatura.

Dit açò, donem el nostre suport al company de l’equip de govern el regidor de Sanitat per la seua tasca.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *