miércoles, 20 de enero, 2021  |  

- 13 enero, 2021 -

El preu de les entrades és de 15 euros i es poden comprar per anticipat a la Llibreria Babel o, per via telemàtica

El preu de les entrades és de 15 euros i es poden comprar per anticipat a la Llibreria Babel o, per via telemàtica

Castellón Información

La companyia La Ravalera, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, la Fundació Dàvalos-Fletcher, la Universitat Jaume I i altres entitats de la ciutat, organitza aquest any una edició especial situada a l’Auditori de Castelló. Les actuacions tindran lloc els dies 14, 15, 16 i 17 de gener a l’Auditori de Castelló, on es garanteixen totes les mesures sanitàries pertinents.

«La proposta de microteatre de La Ravalera esdevé essencial en la nostra programació, ja que manté la línia de treball d’apostar per projectes culturals fets a la nostra ciutat» ha declarat la regidora de Cultura a l’Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz. Així mateix, Ruiz ha assenyalat que «enguany La Fira de Teatre Breu es duu a terme a l’Auditori per tal de fer efectives les mesures sanitàries vigents i continuar oferint cultura segura a la ciutadania».

Així doncs, durant els quatre dies assenyalats es podran veure tres peces de microteatre i un concert, on totes les peces giraran al voltant de la incertesa. En eixe sentit, l’Auditori de Castelló, un dels grans espais culturals de la ciutat i on es pot garantir el compliment de les mesures sanitàries vigents, obrirà les seues portes per escoltar les notes d’una única història i «saber si existeix aquell únic dia que ens canvia la vida».

La fira, com és habitual, han sigut creades especialment per tot un equip d’artistes de les comarques de Castelló. El preu de les entrades és de 15 euros i es poden comprar per anticipat a la Llibreria Babel o, per via telemàtica, al web entrapolis.com. També, es poden adquirir durant els dies de funció, a l’Auditori de Castelló. Les funcions seran a les 17h i a les 19.30h.

L’IVC porta a Castelló ‘Heredarás la lluvia’, de la companyia l’Om

La companyia valenciana L’Om Imprebís inaugura una nova forma d’escriptura teatral en l’estrena absoluta de la seua nova obra transmèdia ‘Heredarás la lluvia’, dissabte que ve, 16 de gener, al Teatre Principal de Castelló. Després, l’obra passarà per València, on estarà del 21 al 24 de gener al Teatre Principal.

Els creadors de les aclamades ‘Imprebís’ i ‘Por los pelos’ recorren novament al duo format per Carles Castillo i Carles Montoliu per a protagonitzar aquesta distopia basada en un teatre àcid i humorístic. «Una reflexió sobre el que estem vivint, les preguntes que no tenen resposta, des de l’humor i l’esperança», declara el director de la companyia, Santiago Sánchez, que va començar a pensar en l’obra durant el confinament.

Durant els tres mesos que han durat els assajos, el públic ha sigut part activa en la concreció del guió d’aquesta història sobre la fi del món mitjançant la resposta a qüestionaris en xarxes socials i una aplicació mòbil, i la creació de continguts com mems, vídeo i imatges.

Tot això està donant lloc a un relat transmèdia que no solament es consumirà i participarà al teatre, sinó que s’expandeix i es ramifica en diversos llenguatges i suports gràfics, sonors, audiovisuals i textuals. Il·lustradors com Paco Roca o intèrprets com Paula Santana i Carlos Alarcón ja han contribuït a enriquir l’univers de l’obra. Els espectadors, a més, continuaran influint en la representació fins al mateix moment d’entrar a la sala, i també després, cosa que condicionarà així la resta de funcions.

‘Heredarás la lluvia’ uneix actualitat, absurd, música en viu de Víctor Lucas i paraula creada a partir de la improvisació. Després de diferents crisis ecològiques, sanitàries, econòmiques, socials, polítiques ha arribat la sisena extinció, la de l’espècie humana, però dues persones –Carles Castillo i Carles Montoliu– han sobreviscut i s’enfronten a un dilema: copiar el passat o mirar cap avant? En l’espera, en la immobilitat, els personatges reflexionen a través de l’humor sobre la societat, els valors, la ciència, i cultiven la paciència.

Un teatre diferent

Des de l’estrena d»Imprebís’ en 1994, el trio format per Carles Castillo, Carles Montoliu i Santiago Sánchez ha encunyat una forma pròpia de fer teatre basada en la improvisació, el teatre de l’absurd i la composició musical en directe. Després de més de 2.000 representacions d’aquesta obra icònica en 18 països, fan un pas més enllà en ‘Heredarás la lluvia’ amb la incorporació de les noves tecnologies per a iniciar una nova forma d’escriptura teatral i estendre-la a altres canals.

L’Om Imprebís és una companyia teatral valenciana fundada i dirigida per Santiago Sánchez. Des de 1983 ha consolidat una marca de producció que inclou un ampli i divers repertori que va des dels grans textos clàssics com ‘El Quixot’ o ‘Don Juan’ a les obres de referència de la dramatúrgia universal com ‘Galileu’ de Bertolt Brecht o ‘Calígula’ d’Albert Camus, i autors contemporanis com Wajdi Mouawad. Amb ‘Imprebís’ va ser pionera a introduir en 1994 la improvisació a Espanya.

En 2021, L’Om Imprebís celebra el seu 38 aniversari amb 22 muntatges propis i més de 6.000 funcions a l’esquena. La companyia ha actuat als principals teatres i festivals de la geografia espanyola, a més d’altres cites i sales internacionals.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Deja un comentario