Domingo, 23 de febrero, 2020  |  
La Justícia admet el recurs del PP respecte a la confidencialitat dels expedients de G. Nebot a Vila-real La Justícia admet el recurs del PP respecte a la confidencialitat dels expedients de G. Nebot a Vila-real

- 28 enero, 2020 -

Serralvo lamenta que els populars intenten “confondre la ciutadania, ja que no hi ha res guanyat" i assegura que la decisió té l'aval d'informes... La Justícia admet el recurs del PP respecte a la confidencialitat dels expedients de G. Nebot a Vila-real

Serralvo lamenta que els populars intenten “confondre de nou la ciutadania, ja que no hi ha res guanyat” i assegura que la decisió té l’aval d’informes tècnics

Castellón Información

El portaveu de l’equip de govern a l’Ajuntament de Vila-real, Javier Serralvo, ha lamentat que el Partit Popular torne a recórrer “a la manipulació de la realitat” per a “intentar confondre la ciutadania”, en relació al recurs del propi PP contra la decisió del govern municipal de declarar confidencials els contractes i factures dels treballs realitzats en el seu moment per al consistori per l’advocat i actual director general d’Urbanisme, Vicent García Nebot. “Malgrat les seues declaracions i mentides, no hi ha res guanyat ni perdut; el jutge no s’ha pronunciat sobre la confidencialitat, sinó que es limita a admetre a tràmit el recurs del PP, que l’única cosa que pretén és pujar-se al carro de l’aldarull i la desinformació aprofitant un cas d’un municipi veí que està en un jutjat”, aclareix.

Aquest matí els populars han fet arribar als mitjans un comunicat que assegurava que la Justícia rebutja l’intent de Benlloch de blanquejar a l’imputat García Nebot”. Segons la formació el contenciós administratiu interposat pel PP per a accedir a les factures de l’advocat i urbanista segueix avant després que la sala haja rebutjat el recurs de l’alcalde socialista per a frenar l’intent del PP d’obtenir dades sobre les factures. 

El recurs de Benlloch exigia tramitar el procediment per la via ordinària. No obstant això, el PP defensa que el recurs ha de gestionar-se per la via de la protecció dels drets fonamentals. L’objectiu és, en la pràctica, demorar la resolució del recurs, ja que l’ordinària és molt més lenta que la proposta pel PP, que estima que es vulneren drets fonamentals reconeguts.

“És evident que Benlloch té un objectiu que no és un altre que blanquejar al seu amic García Nebot encara que per a això se salte les regles de la transparència, la participació i l’accés a la informació”, assenyalen des del PP de Vila-real.

Així ho va demostrar l’any passat, al novembre, quan va declarar reservats els contractes a l’empresa del director general d’Urbanisme, imputat per la Justícia per un presumpte delicte de falsificació en documents públics. El PP, davant el bloqueig de Benlloch, va recórrer al contenciós i l’alcalde va presentar un recurs que “ara la Justícia li ha tombat”.

“És sorprenent que com a Grup Municipal hàgem de presentar un contenciós per a accedir a documentació que hauríem de tindre disponible, sense travetes, sense bloquejos”, assenyalen des del Grup Municipal del PP.

Per la seua banda, el portaveu municipal recorda en resposta a açò que l‘alcalde va declarar la documentació confidencial, amb l’aval de tots els informes tècnics i sobre la base de l’article 14 de la Llei de Transparència d’Accés a la Informació i Bon Govern. Aquest article, puntualitza, fixa els límits en el dret d’accés a la informació quan “supose un perjudici per a la prevenció, investigació i sanció dels il·lícits penals, administratius o disciplinaris”, així com per a “garantir la igualtat de les parts en els processos judicials i la tutela judicial efectiva”. “És a dir, l’equip de govern tenim l’obligació de vetllar per la defensa dels interessos de tota la ciutadania i el deure de no interferir en un assumpte judicial; i així ho han entés també els tècnics municipals en els seus informes per a la declaració de confidencialitat de l’expedient”, conclou el portaveu.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *