Noticias Castellón
viernes, 26 de abril de 2024 | Última actualización: 23:10

José Martí reivindica Internet com una ferramenta per superar la crisi sanitària

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 59 segundos

Noticias Relacionadas

El President de la Diputació ha valorat com en molt poc de tems, "el 90 % de la plantilla es connectava a la feina des de casa"

Castellón Información

"Internet és una les eines més poderoses per a transformar la humanitat, com així ha quedat patent una vegada més durant les últimes setmanes". El president de la Diputació de Castelló, José Martí, es referia així a les múltiples facilitats que la xarxa ha proporcionat a la població "perquè la vida laboral i social continuara donant passos dins d'una situació d'excepcionalitat com la que vivim amb la pandèmia del coronavirus".

En el cas de la institució provincial, Martí ha reivindicat el paper de la xarxa, en el Dia Mundial d'Internet, com el motor de l'administració: "Internet ha sigut la solució perfecta per a no reduir la marxa, per això des del mateix moment en què es va decretar l'estat d'alarma i el confinament vam començar a desplegar el pla per a posar en pràctica el teletreball". Les dades són "més que positives", atenent que en un curt termini de temps, el 90% de la plantilla de la Diputació es connectava a la feina des de casa.

José Martí ha manifestat que la Diputació de Castelló ha treballat dur durant els últims anys per a aconseguir un grau de transformació digital prou avançat com per a no vore's afectada essencialment durant en períodes d'excepcionalitat. Tant la pròpia Diputació com tots els ajuntaments de la província han pogut continuar treballant gràcies a una bona connexió d'internet i a unes infraestructures tecnològiques molt adaptades a les situacions crítiques.

Al fil, Martí ha afegit que "és necessari avançar en l'eliminació de la bretxa digital que pateixen els pobles de l'interior, ja que internet és un poderós aliat per a poder combatre el despoblament". Quanta major siga la connectivitat, ha dit, "major interés hi haurà per a establir-se en les zones rurals per a emprendre".

Martí, així mateix, ha recordat que des de la pròpia Diputación "treballem colze a colze amb els ajuntaments per a modernitzar la seua atenció i el seu catàleg de serveis, fent-los més àgils i accessibles" i ha avançat que el següent pas serà que la connexió a la xarxa arribe a totes les llars de la província.

Milers de minuts de reunions en línia 

La implantació del treball en casa ha deixat xifres interessants com que, des de mitjans de març, s'han efectuat 257 vídeo-conferències, amb 135.746 minuts de durada acumulats i 2.586 participants actius.

Així mateix, en aquests moments, s'han obert 855 expedients, generat 54.260 documents i tramitat 15.916 firmes electròniques. Pel que fa al registre, aquest ha continuat amb la seua activitat intercalant la modalitat presencial amb la del teletreball. En aquests dos mesos, s'han gestionat 2.387 registres d'entrada i 3.684 d'eixida.

Des de les àrees d'Innovació i Informàtica, la diputada Xaro Miralles ha precisat que s'ha reforçat el treball interdepartamental perquè no hi haja cap interrupció del servei i que aquest es preste en les majors condicions de qualitat i de servei possibles.

Baixa la petjada de carboni

Miralles ha destacat també que la petjada de carboni s'ha reduït fins a un 75% des que s'ha implantat el teletreball, el que es tradueix en una considerable baixada dels gasos d'efecte hivernacle associats a aquest servei. El president ha finalitzat assegurant que el futur passa per més tecnologia i per més gestió del canvi, i en aquests aspectes, la Diputació sap perfectament com fer-ho.