Viernes, 21 de junio, 2019  |  
La Fundació f2i i el col·legi territorial d’arquitectes de Castelló organitzen una nova edició de les jornades ‘Castelló Renova’t’ La Fundació f2i i el col·legi territorial d’arquitectes de Castelló organitzen una nova edició de les jornades ‘Castelló Renova’t’

- 11 octubre, 2018 -

Les jornades són gratuïtes i estan dirigides a arquitectes i tècnics en general, involucrats en el sector de la construcció, rehabilitació i regeneració urbana La Fundació f2i i el col·legi territorial d’arquitectes de Castelló organitzen una nova edició de les jornades ‘Castelló Renova’t’

Les jornades són gratuïtes i estan dirigides a arquitectes i tècnics en general, involucrats en el sector de la construcció, rehabilitació i regeneració urbana

Castellón Información

La Fundació per a l’eficiència energètica de la Comunitat Valenciana (Fundació f2e) i el Col·legi Territorial d’Arquitectes de Castelló (CTAC) han organitzat una nova edició de les jornades ‘Castelló Renova’t‘. En aquesta edició se celebraran dues jornades tècniques sobre eficiència energètica en edificació i urbanisme sostenible, que es realitzaran els dies 15 i 31 d’octubre de 2018 en el saló d’actes de l’edifici ITC i en el saló d’actes de l’edifici Consell Social FUE de la Universitat Jaume I (Castelló), respectivament, amb un aforament màxim de 160 assistents per a cada jornada.

L’objectiu de les jornades, dirigides a arquitectes, agents de la propietat, enginyers, administradors de finques i professionals del sector de la construcció, entre uns altres; és formar i conscienciar sobre la necessitat d’iniciar un procés de rehabilitació dels edificis que conformen el parc immobiliari de Castelló, tenint en compte criteris d’eficiència energètica i de sostenibilitat mediambiental.

Destacar que el 55% del parc d’habitatges de la Comunitat Valenciana és anterior a 1980 i d’aqueixos habitatges fins i tot el 8% és anterior a 1940. És a dir, la gran majoria del parc immobiliari s’ha construït sense normes d’edificació que tingueren en compte el consum energètic d’aquests immobles. A més, les actuacions en matèria de rehabilitació a nivell estatal són més baixes que en la resta d’Europa. Açò es deu, entre altres factors, al fet que a Espanya al voltant del 65% dels habitatges corresponen a habitatges situats en blocs d’edificis enfront d’un 35% d’habitatges unifamiliars, la qual cosa implica una major complexitat en el procés.

Per a aquestes jornades, gratuïtes i obertes a tècnics i públic en general, han confirmat la seua presència organitzacions i empreses com: Oppidum energia, Daikin, Nedgia Cegas (Grup Naturgy), Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC), Institut de Recerca Deltares (Països Baixos), ASTER (Associació d’Emilia-Romagna per a la innovació i la transferència de tecnologia), Universitat LA TEUA Delft (Països Baixos), Universitat de Bologna, ITECON, Bipolaire Arquitectes, Institut Valencià de l’Edificació (IVE), Ajuntament de Nules, Ajuntament de Castelló, Ajuntament de Barcelona, Paisatge Transversal, etc.

La Fundació per a l’Eficiència Energètica de la Comunitat Valenciana, de la qual són patrons BP, l’Ajuntament de Castelló i la Universitat Jaume I, té com a objecte impulsar l’actuació en el camp de l’eficiència energètica a través de la formació, conscienciació social, suport al desenvolupament d’iniciatives empresarials i promoció de projectes d’innovació. Situada a Castelló, f2i conjumina així esforços de l’àmbit privat, públic i acadèmic.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *