Noticias Castellón
viernes, 29 de marzo de 2024 | Última actualización: 13:14

Un joc didàctic creat per professorat de l'UJI mostra els diferents accents de la ciutat de Castelló

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 4 segundos

Noticias Relacionadas

La voluntat d'esta creació és la d'interpretar una obra musical que combina els instruments per a provocar una melodia harmònica

Castellón Información

Professorat del Grup de Didàctica de la Imatge i el Patrimoni de la Universitat Jaume I de Castelló ha creat un joc didàctic sobre Castelló de la Plana amb el principal objectiu de mostrar una ciutat on es fan visibles els diferents accents que hi viuen ara amb la voluntat d'interpretar una obra musical que combina els instruments per a provocar una melodia harmònica, finançat dins de la convocatòria d'ajudes per a projectes d'investigació i formació «OPI-UJI: migració i interculturalitat» de l'Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat de l'UJI.

'El joc 16 per a totes. Una passejada intercultural pel Castelló actual' consisteix en una selecció de setze fotografies originals realitzades en l'any 2019, que representen el passat i el present d'una ciutat oberta al seu futur. El conjunt de totes vol representar una ciutat diversa, atractiva i contemporània que, «orgullosa del seu passat històric», el vol compartir a través de les distintes mirades dels col·lectius que la conformen actualment.

L'objectiu és oferir la seua investigació a l'Ajuntament de la ciutat perquè puga difondre aquesta innovadora visió a la ciutadania, i «de forma molt especial» al sector turístic i a l'educatiu, per a cohesionar i millorar la convivència d'una localitat que sempre ha sigut d'acollida, com ho demostra la seua història.

José Vicente Gil Noé, Sara Prades Plaza i Enric Ramiro Roca han combinat els monuments materials amb altres d'immaterials per a produir una imatge global i de convivència. Hi han quedat reflectits els edificis més importants d'acord amb qüestionaris populars i d'experts, però també sobre aquells altres que es consideren més perifèrics mentalment, però que tenen una igual o major significativitat en l'actualitat, perquè formen part de la realitat diària.

Al costat de monuments que són referència tradicional, com la Llotja del Cànem, el Castell Vell o el jaciment romà de Vinamargo, s'inclouen altres més innovadors, com l'Olivera de la Pau, la plaça de l'Hort dels Corders o el refugi de la Guerra Civil, i també punts significatius de caràcter intercultural com el bar El Sabrosón, un basar xinès o un magatzem romanès. En definitiva, imatges habituals que fins ara no s'han considerat, però que formen part del panorama cultural i real del Castelló actual.