Viernes, 24 de mayo, 2019  |  
Joan Boquer, estudiant de Periodisme a l’UJI, participa a Brussel·les en el projecte ‘Euroconexión’ Joan Boquer, estudiant de Periodisme a l’UJI, participa a Brussel·les en el projecte ‘Euroconexión’

- 6 marzo, 2019 -

Estudiants d'emissores espanyoles entrevisten europarlamentaris en un programa de ràdio sobre l'actualitat europea i les eleccions del 26M Joan Boquer, estudiant de Periodisme a l’UJI, participa a Brussel·les en el projecte ‘Euroconexión’

Estudiants d’emissores espanyoles entrevisten europarlamentaris en un programa de ràdio sobre l’actualitat europea i les eleccions del 26M

Castellón Información

Representants i estudiants de diverses emissores de l’Associació de Ràdios Universitàries d’Espanya (ARU), entre els que es troba l’estudiant del Grau en Periodisme de l’UJI i col·laborador de Vox UJI Ràdio, Joan Boquer, participen en el marc del projecte «Euroconexión» en el Seminari sobre la Dona que té lloc els dies 6 i 7 de març de 2019 en la seu del Parlament Europeu a Brussel·les.

El seminari inclou la realització d’un workshop de pràctica d’entrevistes a eurodiputats de diferents formacions polítiques per part dels estudiants de Periodisme i Comunicació Audiovisual que s’inclouran en el projecte «Euroconexión», una iniciativa en col·laboració amb l’Oficina Espanyola de Premsa del Parlament Europeu que pretén acostar la realitat de la Unió Europea i les seues institucions als joves universitaris i per extensió a tota la comunitat universitària.

En aquesta ocasió, s’han desplaçat a Brussel·les 10 estudiants vinculats a les emissores universitàries de la UNED, la Universitat d’Extremadura, la Universitat de Navarra, la Universitat Jaume I de Castelló, la Universitat Miguel Hernández d’Elx, la Universitat de Sevilla, la Universitat de Salamanca, la Universitat de Saragossa, la Universitat Catòlica Sant Antoni de Múrcia, i la Universitat Europea de Madrid.

L’Associació de Ràdios Universitàries d’Espanya és la primera associació que agrupa professionals que desenvolupen la seua activitat en 31 ràdios universitàries espanyoles amb l’objectiu de potenciar la cooperació i interacció entre aquestes tant en l’assessorament mutu com en el desenvolupament de la coproducció, de programes educatius i formatius així com de nous formats radiofònics.

Els alumnes del Ribalta també visiten les institucions europees

Una visita a la Representació Permanent (REPER) d’Espanya davant la Unió Europea (UE) i a la seu del Comité de les Regions posa fi aquest dimecres a l’agenda institucional del col·lectiu de tretze alumnes de l’IES Ribalta de Castelló que ha guanyat el concurs ‘Europa Transforma Castelló’. El certamen ha tingut com a objectiu millorar el coneixement de la UE, desenvolupar i promoure la presa de consciència de la ciutadania europea i “convidar als més joves a tindre un paper protagonista en el projecte comunitari”, ha recordat l’alcaldessa, Amparo Marco.

Un repte que els dos grups guanyadors han sabut plasmar en els vídeos que els han fet mereixedors del premi. El mateix que els ha portat a viure de primera mà un estada a Brussel·les. Des del dilluns han recorregut el Parlament Europeu, el Consell o la seu de la Delegació de la Comunitat Valenciana en la capital belga, entre altres institucions, i han acompanyat en la seua rutina diària a eurodiputats i eurodiputades.

ribalta buseles

Aquest dimecres espremen les últimes hores del seu viatge. La tercera i última jornada ha tingut com a objectiu acostar a l’alumnat a la representació d’Espanya davant la UE i a la participació de les regions i ciutats en la presa de decisions. Després de visitar la REPER espanyola i assistir a la presentació del treball que es realitza en el si d’aquesta institució per part de diversos consellers i conselleres autonòmiques, s’han traslladat al Comité de les Regions. Ací la delegació estudiantil castellonenca ha participat en la inauguració d’una exposició sobre patrimoni cultural valencià. Demà, tornen a casa.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *