miércoles, 24 de abril de 2024 | Última actualización: 00:11

Javier Gómez y Sonia Chuvé triomfen en l'Almenara Xtrem

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 29 segundos

Els atletes han disputat la prova que comptava amb 17 quilòmetres de longitud i un desnivell positiu de 800 metres

Per primera vegada en les nou edicions disputades, la victòria a l'Almenara XTREM s'ha quedat a casa, en guanyar en la prova aquest matí l'atleta local Javier Gómez Paradís (Xtrem Almenara) amb un temps 1.35:54. En la categoria femenina, la victòria ha correspost a Sonia  Chuvé Farfán, del Castell de Serra amb un temps de 2.02:39.

El podi masculí l'han completat Javier Peris Lluesma del Trail Morvedre amb el mateix temps que el guanyador (van entrar junts en meta) i  Roberto Juan Herrera del Corremón Trail amb un crono d'1.37:23. Pel que respecta a les xiques, la segona va ser Clara Rada amb un temps de 2.06:19 i la tercera Gloria Fuller amb un crono de 2.08:50.

Pel que respecta a les categories (cal assenyalar que només es podia pujar a un podi) la victòria en sènior ha sigut per a Rubén Pascual (Un món de Bellesa) i Reyes Moreno. En veterans i veteranes A, han guanyat Manuel Catalán (CA Onda) i Elena Mihai del (Xtrem Almenara). En veterans i veteranes B, les victòries han correspost a Demetri Arzo (CA la Vall d'Uixó) i Inés Roig (Almenara Xtrem) i en màster masculí per a Ramón González Fernández (CA la Vall d'Uixó). Els millors equips van ser el Som Passatge i l'Almenara Xtrem. A més, en la categoria local, al podi masculí van pujar Carlos Olmedo, David Moreno i Alejandro Menes, mentre que les millors dones van ser Carla Martínez, Teresa Torres i Pilar Forner.

La prova XTREM ha consistit en un recorregut de 17 quilòmetres, amb 800 metres de desnivell positiu, que passarà per muntanyes com es Castell, el Tallafocs, el Cid, la Muntanya Blanca i també pel paratge dels Estanys.

MARXA AL CASTELL

Conjuntament amb la prova, s'ha celebrat per primera vegada la Marxa al Castell, de caràcter no competitiu,  amb un traçat de 8 quilòmetres amb un desnivell acumulat positiu de 325 metres, amb l'objectiu de pujar a la muntanya del Castell. A més a més s'ha  passat per l'interior de la Cova del Sol. En aquesta marxa destacar la participació dels Cazarettos, que van ser molt aplaudits en línia de meta.

A més, en el capítol de l'animació destaca la nova presència en la prova de la Colla Garramatxa de dolçaina i tabal d'Almenara que va amenitzar l'eixida i el pas pels Estanys. També en la plaça del Mercat s'ha celebrat una màsterclass de freestyler amb Desirée Fontcubierta al capdavant. A més, els més xicotets han tingut una zona d'activitats infantils i com a novetat s'ha celebrat el primer concurs escolar de dibuix per a triar el cartell de la XTREM 2020. L'àrea d'avituallament i massatges han completat el dispositiu de la jornada.