Lunes, 21 de enero, 2019  |  
L’Institut Valencià de la Joventut duplica la durada del seu programa de ‘coaching’ juvenil  a Almassora L’Institut Valencià de la Joventut duplica la durada del seu programa de ‘coaching’ juvenil  a Almassora

- 13 febrero, 2018 -

L'alumnat gaudirà de dos mesos addicionals de suport professional per a activitats, assessorament laboral i preparació acadèmica L’Institut Valencià de la Joventut duplica la durada del seu programa de ‘coaching’ juvenil  a Almassora

L’alumnat gaudirà de dos mesos addicionals de suport professional per a activitats i assessorament laboral i preparació acadèmica

Castellón Información 

El programa de ‘coaching’ i orientació juvenil impulsat per l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) arriba a Almassora per segon any consecutiu i ho fa amb una durada que duplica la de l’any passat. L’alumnat del projecte Jove Oportunitat (JOOP) gaudirà de quatre mesos d‘activitats i assessorament laboral, en els quals, como a novetat, també hi haurà espai  per a la preparació acadèmica.

Després de ser un dels municipis pioners a implantar el programa en 2017, l’IVAJ ha seleccionat de nou Almassora perquè els seus joves “troben la motivació per a començar a construir un itinerari professional” o que opten per “millorar la seua formació en alguna de les branques que exploren durant els pròxims mesos”, ha assegurat el regidor de Joventut, Xavier Trenco. L’edil ha acompanyat als primers participants de JOOP durant la sessió de presentació que ha tingut lloc aquest matí a l’Ateneu Jove, instal·lació en la qual es desenvoluparan les sessions.

Així mateix, Trenco ha agraït la implicació del secretari autonòmic d’Inclusió i Igualtat, Alberto Ibáñez, qui es va comprometre en la seua visita a Almassora -durant el desenvolupament del programa en 2017- a estudiar fórmules per a complementar l’oferta amb opcions que milloraren la empleabilitat dels joves.

Com a resultat d’açò i després de les bones dades obtingudes l’any passat, un total de 10 xiques i xics d’entre 16 i 21 anys han sigut triats per a formar part d’aquesta segona edició. A les classes i dinàmiques de grup, al capdavant de les quals estarà una ‘coach’ professional, se sumaran sessions individuals d’orientació i estades en empreses de diferents sectors econòmics.

En la segona fase del projecte, els joves rebran suport per part dels professionals al capdavant del projecte per a preparar proves d’accés a estudis secundaris o superiors y la l’obtenció de titulacions com el certificat d’Educació Secundària Obligatòria (ESO). Com a complement d’oci, i a fi d’afavorir la integració social dels participants, l’IVAJ organitzarà una estada de cap de setmana per a tot l’alumnat.

Cal destacar que  l’IVAJ expedirà un certificat d’assistència a la finalització dels tallers, la finalitat dels quals radica a aconseguir que “cada participant descobrisca el camí per a millorar la qualificació i també les expectatives de trobar una ocupació de qualitat i sostenible en el temps.”, apunten des de l’institut. El projecte rep el suport del Fons Social Europeu – Iniciativa d’Ocupació Juvenil (FSE-IEJ) i aspira a traslladar a la Comunitat Valenciana  l’èxit obtingut en un altre països comunitaris.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *